Istraži, doživi i uživaj...

Top 10 atrakcija

Spektakularna priroda, aktivni odmor, vrhunski zalogaj, odlična zabava, dobro društvo i poznata slavonska gostoljubivost – puno je dobrih razloga zašto navratiti u Požeško – slavonsku županiju. Destinaciju u kojoj su jesen i zima u bojama zlata, a takvo je i gostoprimstvo domaćina.

Pročitaj više
Bike

Uživate u vožnji biciklom i istraživanju novih, uzbudljivih i zanimljivih predjela kroz netaknutu prirodu i uz atrakcije? Dobrodošli u Požeško-slavonsku županiju.

Pročitaj više
Park prirode Papuk

Iz dubina nekadašnjeg Panonskog mora izdižu se na gotovo tisuću metara nadmorske visine vrhovi Papuka. Ovo geološki najraznolikije područje Hrvatske prvi je geopark u Hrvatskoj. Njegovi slojevi otkrivaju povijest koja je u potpunosti mijenjala lica prostora – od Panonskog mora do raskoši stabala stoljetne bukve.

Pročitaj više
Državna ergela Lipik

Državna ergela Lipik danas predstavlja živi spomenik Domovinskog rata, povijesti i tradicije uzgoja konja, a ujedno je i dom sedamdeset predivnih lipicanaca.

Pročitaj više
Kulturna ruta Staza željeznog doba Podunavlja
Pročitaj više
Terra Panonica

Kit u Pleternici! Ne vjerujete? Posjetite Terra Panonicu

Pročitaj više
Požeška kuća
Pročitaj više
Povijesna baština
Pročitaj više
Zaštićena prirodna baština
Pročitaj više
Špilja Trbušnjak

Na području Pakračke gore 2006. godine otkrivene su dvije nove špilje: Rastik, dužine 140 metara, te Trbušnjak, duga najmanje 200 metara, a već su prva mjerenja pokazala da je Trbušnjak dužinom nadmašila dosadašnju rekorderku, Uviraljku, i postala najdužom špiljom u Slavoniji.

Pročitaj više
Kupališta
Pročitaj više
Dodatne aktivnosti
Pročitaj više
Postavke pristupačnosti