Vinske ceste

Zasađeni s vinovom lozom, okruženi i stopljeni s prirodom, niz brojna brdovita i prostrana područja uzdižu se i spuštaju vinogradi. Njihova lokacija, izloženost suncu, mikroklimatski uvjeti i tlo utječu na kvalitetu ploda.

Najpoznatije vino ovog područja je graševina, koja svoje najbolje  karakteristike ispoljava upravo ovdje, uz pomoć vrijednih ruku Slavonije.

Gostoljubivi i zabavni ljudi širokog srca, uvijek spremni ugostiti gosta i priuštiti mu zabavu i veselje. Te vrijedne ruke poštuju tradiciju i kulturu ovog područja, čuvaju baštinu i trenutke prošlosti koji ožive svakom manifestacijom.

Vinogorje Kutjevo

Vinogorje Kutjevo zaprema obodne dijelove Požeške kotline, te se nalazi u zoni podzola, na tlima nastalim na matičnom supstratu kiselih trošnih stijena. Ovo vinogorje pod proizvodnjom ima oko 800ha vinograda.

Pročitaj više
Vinogorje Požega-Pleternica

Unutar Vinogorja Požega-Pleternica nalaze se Požega, Pleternica, Brestovac i Jakšić. Vinogradi podignuti na obroncima Zlatne doline, ili kako su je stari Rimljani zvali Vallis Aurea, nalaze se na nadmorskoj visini od 400 m, gustog su sklopa sadnje od oko 7.500 trsova /ha na 390ha vinograda.

Pročitaj više
Vinogorje Pakrac

Unutar Vinogorja Pakrac nalaze se Pakrac i Lipik. 

Pročitaj više
Postavke pristupačnosti