Kuća Panonskog mora

Kuća Panonskog mora predstavlja posjetiteljsko-edukativni centar u Velikoj te priča jednu od najzanimljivijih geoloških priča Papuka - onu o davno nestalom Panonskom moru.

Obilazak Kuće Panonskog mora koncipiran je tako da počinje uvodnom prezentacijom o životu na našem Planetu, fosilima – na koji se način sačuvaju i što nam pričaju o nekadašnjem okolišu, sa posebnim osvrtom na živi svijet Panonskog mora. Prezentacija završava igrom u pijesku obale Panonskog mora, na interaktivnom podu dvorane. U izložbeno-edukativnoj dvorani očekuje vas kombinacija interaktivnih ekrana i stvarnih izloženih fosila pronađenih na Papuku (okamenjene školjke, puževi, koralje, kralješci dupina, zubi morskog psa, fosilno lišće, čeljust nosoroga ...)

U sklopu suvenirnice nalazi se i edukativno zabavni dio gdje možete provjeriti svoje znanje na geokvizu, slagati puzzle sa morskim bićima na velikom interaktivnom stolu i poslati selfie sa pozadinom teme Panonskog mora.

Vanjski prostor prilagođen je više odmoru, ali i svojevrsnoj provjeri znanja kroz labirint da/ ne pitalicama. Popraćen je zanimljivim skulpturama i objašnjenjima na edukativnim pločama.

Osim zelenog labirinta možete vidjeti skulpture nosoroga i simbolični prikaz stvarne veličine morskog psa Charcharodona megalodona, spiralu vremena, meteokartu...

Također, nakon edukativnog dijela djeca mogu uživati na dječjem igralištu i odmorištu sa stolovima i klupama.

Postavke pristupačnosti