Restorani Okusi Zlatne Slavonije

Krenimo od početka! U duhu slavonske tradicije nazdravite mirisnom slavonskom rakijom! Za predjelo kruh s masti i malo pikantne mljevene paprike. Ili fina pašteta od pastrve? Što kažete na cicvaru, savršenu kombinacija jaja, brašna i kiselog vrhnja ili trgance sa sirom? Kulen, čvarci, slanina, kobasica, to se podrazumijeva, a nađu se tu i ukusne pogačice s čvarcima, lokalno čvarkuše

Nastavite s toplom juhom ili tradicionalnim čobancem koji se dugo krčkao na vatri u kotliću. Za glavno jelo suho kuhano meso sa žganicama, možda svinjsko pečenje ili podolac ispod peke. Urbani tipovi neće odoljeti street food varijanti čobanca u sendviču, a tražite li originalne recepte odaberite odrezak Barun Trenk.

Ono što je čobanac za ljubitelje mesa to je dobar fiš paprikaš za ljubitelje ribe. Nakon pikantne uvertire za glavno jelo tu su dimljeni šaran, prženi som, smuđ ili pastrva sa žara odlične teksture i sjajnog okusa.

Za kraj nešto slatko! Tačkrle punjene najfinijim pekmezom od šljiva i bazlamača u slatkoj ili slanoj varijanti. Možda šnenokle, knedle sa šljivama, štrudla…  

A tek kad sve ovo sljubite s vrhunskim vinima iz Zlatne Slavonije! Pronađite restoran s oznakom Okusi Zlatne Slavonije i uživajte. Život je ponekad savršen.

Postavke pristupačnosti