Na stablu ili u čokanjčiću kruški je teško odoljeti

Mirisna, sočna, slatka, prepuna vlakana... Uživat ćete u njezinom osvježavajućem okusu, odličan je dodatak desertu ili nekom slanom jelu, savršena je za fine džemove, marmelade i kompote... A tek rakije!

Kruška je neokrunjena kraljica slavonskih voćnjaka, jedan od najfinijih plodova ljeta kojima je teško odoljeti na stablu ili u čokanjčiću.

Ako pitate znalce, rakija od kruške među najcjenjenijim je žestokim pićima, posebno ako se peče od viljamovke. Baš će ona rakiji dati onu posebnu elegantnu i plemenitu notu i prepoznatljiv miris. Iako biste mogli pomisliti da se u Slavoniji uzgaja oduvijek, ova kasna ljetna sorta otkrivena je u Velikoj Britaniji u 18. stoljeću odakle se proširila svijetom.

Čokanjčić viljamovke otvorit će apetit i u zimskim danima zagrijati mrzle obraze, a dobro je znati da će vas svježi plod kruške dugotrajno zasititi, dat će vam potrebnu energiju pa je odličan izbor ako ste na dijeti. Osim toga, kruška odlično utječe na razinu šećera u krvi, potiče dubinsko čišćenje i izlučivanje viška tekućine i toksina iz organizma.

Postavke pristupačnosti