Park prirode Papuk

Iz dubina nekadašnjeg Panonskog mora izdižu se na gotovo tisuću metara nadmorske visine vrhovi Papuka. Ovo geološki najraznolikije područje Hrvatske prvi je geopark u Hrvatskoj. Njegovi slojevi otkrivaju povijest koja je u potpunosti mijenjala lica prostora – od Panonskog mora do raskoši stabala stoljetne bukve. Iz Parka prirode Papuk ne odlazi se bez posjeta park-šumi Jankovac.

I prije nego što je Papuk proglašen Parkom prirode, Jankovac je bio zaštićen prirodni rezervat – park-šuma. Park prirode Papuk nudi užitak otkrivanja planine i slapa u Slavoniji. Za dolazak je potrebna samo želja jer je prostor pitom i ugostit će vas i bez posebne opreme i vještina. Slavonija je i u svojim iznenađenjima uvijek prvo i prije svega – dobar domaćin.

Sa sedam poučnih staza, petnaest biciklističkih, dva posjetiteljska centra, kamp odmorištem, adrenalinskim parkom te izletištem Jankovac, predstavlja nezaobilaznu kontinentalnu destinaciju svih generacija.

Kuća Panonskog mora

Kuća Panonskog mora predstavlja posjetiteljsko-edukativni centar u Velikoj te priča jednu od najzanimljivijih geoloških priča Papuka - onu o davno nestalom Panonskom moru.

Adrenalinski park Duboka

Pustolovi svih generacija, željni aktivnog odmora, adrenalina i zabave mogu testirati svoju spretnost na dva vrhunski opremljena poligona u  Adrenalinskom parku Duboka!

Geopoučna točka Zvečevo

Prilikom provođenja međunarodnoga projekta Danube Geo Tour Park prirode Papuk izgradio je Geološko-interpretacijsku točku koja se nalazi na ulazu u naselje Novo Zvečevo s ciljem da na jednome mjestu vrlo slikovito prikažu geološku raznolikost zapadnoga dijela gore Papuk.

Postavke pristupačnosti