Park prirode Papuk

Najljepša planina Slavonije, tako Papuk nazivaju planinari, pustolovi, avanturisti, prirodoslovci, izletnici, brdski biciklisti, slobodni penjači, paraglajderi, ljubitelji prirode…, svi oni koji su posjetili ovaj zeleni raj. Parkom prirode proglašen je 1999., 2007. UNESCO svjetskim geoparkom, na njegovim obodima ostaci su veličanstvenih srednjovjekovnih gradova, na padinama pitoreskna mjesta u kojima buja život, a u gustim i raznolikim šumama skriva se bogat biljni i životinjski svijet. Savršeno mjesto za bijeg s asfalta, opuštanje, meditaciju, inspiraciju, rekreaciju…

U potrazi za anti-stres terapijom, apsolutnim mirom, harmonijom i istinskim suživotom s prirodom prvi eko-kamp Duboka u kontinentalnoj Hrvatskoj sjajan je izbor. Smješten je na samom ulazu u Park prirode, u mjestu Velika, u prekrasnoj gorskoj dolini uz potok Dubočanku.

Pogledate li malo bolje visoko među krošnjama uočit ćete atraktivan Adrenalinski park s dva poligona, onaj s 12 elemenata za odrasle i nešto manji, s devet za djecu. Nećete mu odoljeti ako ste ljubitelj pustolovine.

Postavke pristupačnosti