Sva lica graševine

Graševina je vino koje osvaja srca vinoljubaca diljem svijeta, a njezina tajna leži duboko zakopana u vinogradima i podrumima Požeško-slavonske županije. Ovo vino, proizvedeno od sorte graševine, nudi široku paletu stilističkih izričaja, što ga čini jedinstvenim u svijetu vinske kulture. Od pjenušaca do predikata, graševina iz ovog pitoresknog kutka Hrvatske donosi raznovrsnost i kvalitetu koju rijetko gdje možete pronaći.

U samim srcima vinogorja Kutjevo, Požega-Pleternica i Pakrac, vinari brižljivo njeguju graševine iznimne kvalitete, koje su često nagrađivane na međunarodnim natjecanjima. Ako želite otkriti zašto graševinu volimo toliko, putovanje kroz ove vinograde je pravo iskustvo.

Pjenušci - Lagani i osvježavajući

Nema boljeg načina da počnete svoje putovanje upoznavanja sa graševinama od degustacije njenih pjenušavih varijanti. Ovi pjenušci zavest će vas mirisom dozrelih jabuka, citrusnim notama te blagim cvjetnim naglascima i tragovima bagrema. Slasni su, puni okusa, s živim perlanjem koje budi nepce i mami na još jedan gutljaj. Savršeno se sljubljuju s ljetnim salatama, plodovima mora, bijelom ribom i bijelim mesom.

Lagane graševine - Idealne za svježa jela

Graševine iz Požeško-slavonske županije nude različite voćne arome, uključujući jabuku, breskvu, dinju i slatkaste začine. Njihova nijansirana raznolikost ovisi o geografskom položaju i stilu proizvodnje. S blagim gorkastim završetkom, svježe graševine odličan su izbor uz lagana jela i osvježavajuće zalogaje.

Odležane graševine - Bogatstvo i kompleksnost

Graševine koje su dozrele i odležale u podrumima Požeško-slavonske županije predstavljaju pravu raskoš u čaši. Mirisi zrelih jabuka, ponekad prožeti notama plemenite pljesni i uljaste strukture, pružaju kompleksnost i bogatstvo. Ova vina su slojevita, profinjena i imaju produljeni aftertaste. Izvrsna su pratnja za suptilnija jela i posebne prigode.

Graševina za elegantne večeri - Ekskluzivne arome

Za posebne trenutke, odabir je graševina s aromama začina i kandirane naranče. Jantarna i narančasta graševina donose ekskluzivnost i dodatnu dimenziju vašem noćnom izlasku. Ova vina pružaju čisti hedonizam i nezaboravan okus.

Predikatne graševine – Šećer na kraju

Kada dođe vrijeme za desert, predikatne graševine dolaze na scenu. Pune, bogate, s intenzivnim notama meda, orašastih plodova i ponekad gotovo sirupastog okusa, ova vina su savršen izbor za slastice, dozrele sireve ili jednostavno za uživanje u svakom gutljaju.

U Zlatnoj Slavoniji graševina nije samo jedno vino, već bogatstvo i raznovrsnost koja će zadovoljiti sva nepca i pružiti nezaboravna vinska iskustva.

Postavke pristupačnosti