Priča o Panonskom moru: Terra Panonica i Kuća Panonskog mora

Zaplivati s kitom i morskim psom modrim plavetnilom nekadašnjeg Panonskog mora, to možete samo u Pleternici. I osjećaj je predivan, posebno ako zaronite s prijateljem i podijelite s njime ovaj nezaboravan trenutak. A u Interpretacijskom centru Terra Panonica sve je moguće. Pomiču se granice između stvarnosti i mašte, vrijeme poprima posve novu dimenziju, putuje se milijunima godina u prošlost kad su gore Psunj, Papuk i Krndija bili otoci, sve zahvaljujući virtualnoj stvarnosti i VR naočalama.

Brojni fosili nekada živućih organizama, mahom morskih životinja, svjedoče o davnoj prošlosti “slavonskog arhipelaga”, koji i u Velikoj, na samom ulazu u Park prirode Papuk, ima impresivan postav u Kući Panonskog mora.

U ovom atraktivnom posjetiteljsko-edukacijskom centru najmlađi će uživati i u igri s morskim pijeskom na interaktivnom podu, a u dvorištu ih očekuje probijanje kroz labirint kviz pitalicama i skulpture prastarih Slavonaca poput morskog psa ili nosoroga. Prava senzacija za čitavu obitelj.

Postavke pristupačnosti