Bike&Bed

Što je Bike&Bed?
Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Usluge iz ove skupine prilagođene su potrebama cikloturistima u smještaju. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Požeško-slavonskoj županiji (staze, biciklistički vodiči, pružanje specijalističkih usluga poput najma, servisa i prijevoza bicikala, informacije o manifestacijama i slično). Objekti u sustavu Bike&Bed redovito se promoviraju putem različitih promotivnih kanala u turističko-gospodarskom sektoru Požeško-slavonske županije (TZ Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonska županija, lokalne turističke zajednice, smještajni objekti i drugi).

Tko se može prijaviti?
Iskazati interes za uvrštenje u Bike&Bed sustav može bilo koji pružatelj usluga smještaja koji smatra da može zadovoljiti tražene kriterije: apartmani, boutique hoteli, agroturizmi (s ponudom smještaja)...
www.visitslavonia.hr 
Nakon inicijalne prijave i kontakta s Bike&Bed savjetnikom, uvrštenje u sustav moguće je nakon zadovoljavanja svih traženih uvjeta.

Koja je cijena?
Pregled i uvrštenje objekta u Bike&Bed sustav besplatni su. S Vaše strane potrebna je minimalna investicija u prostor za bicikle, osnovne alate i opremu, kako biste u Vašem objektu pružili uvjete koji su traženi u Bike&Bed sustavu. O kojem se obimu investicije radi, saznat ćete od naših savjetnika prilikom njihovog obilaska Vašeg objekta. Međutim, pored investiranja u opremu i objekt, potrebno je uložiti u vaše znanje i kompetencije. Vaši gosti biciklisti očekivat će cjelovite informacije i odgovore na pitanja koja bi ih mogla zanimati, a takvo znanje vlasnika objekta ili kontakt osobe poboljšat će dojam o objektu kao istinskom Bike&Bed smještaju. Za ovu vrstu kompetencije potrebno je malo vremena i truda, uz minimalno novčano ulaganje. Sam certifikat traje dvije godine, nakon čega je potrebno izvršiti kontrolni pregled.

Kategorije objekata
Objekti su svrstani u sljedeće kategorije:
Bike&Bed - manji privatni objekti poput apartmana ili agroturizama (s mogućnošću smještaja). Ovo je ujedno i najbrojnija skupina koja olakšava jednu od temeljnih ideja Bike&Bed sustava: putovanje gostiju iz dana u dan, uz noćenje svake večeri na drugom mjestu - u drugom objektu.
Boutique Bike hotels - mali tzv. obiteljski hoteli. Nude odličnu kombinaciju personaliziranog pristupa gostima i višu kvalitetu usluge, čime su odličan odabir za goste različitog profila. Mnogi njihovi gosti godinama se vraćaju nakon prvog boravka, što potvrđuje dobar omjer usluge i cijene.
Bike hotels - hoteli s većim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima.

Bike&Bed savjetnici
Nakon prijave za uvrštenje u sustav Bike&Bed, naši savjetnici će Vas kontaktirati, a zatim i posjetiti, pregledati Vaš objekt te Vam dati savjete kako se najbolje i najefikasnije prilagoditi kriterijima Bike&Bed sustava i iskoristiti Vaš potencijal. Oni će vršiti inicijalni pregled, ali i periodične i kontrolne obilaske, u cilju zadržavanja i poboljšavanja kvalitete samog objekta. Oko sustava Bike&Bed uglavnom ćete komunicirati s jednim savjetnikom zaduženim za Vaše područje, koji će dobro poznavati Vaš objekt, specifične uvjete poslovanja i Vaše potrebe.

Što se dobiva uvrštenjem?
Ulaskom u Bike&Bed sustav Požeško-slavonske županije uručuje Vam se certifikat i službena tabla za pročelje objekta, kao dokaz o uvrštenju u sustav. Vaš će smještajni objekt biti besplatno promoviran kroz brojne službene materijale - putem službene web-stranice www.visitslavonia.hr, u outdoor brošuri, ostalim tiskanim promotivnim materijalima, online promocijom, promocijom u suradnji s manifestacijama i slično.

Zlatna Slavonija Bike&Bed - letak s informacijama

Kriteriji za uvođenje Bike&Bed standarda Požeško-slavonske županije

Obrazac za prijavu u Bike&Bed sustav Požeško-slavonske županije

 

Postavke pristupačnosti