Toplice Lipik

Prvo je vrelo u Lipiku izbušeno 1870. na dubini od 234 metra. I to ručno! Bila je to prva bušotina termomineralne vode u ovom dijelu Europe, poznata kao Antunovo vrelo. O ljekovitosti lipičke vode pričali su još stari Rimljani, tamo se liječila i odmarala europska aristokracija, godila im je topla voda, specifičnog kemijskog sastava, koja ima stalnu temperaturu izvorišta od 62 stupnja Celzijeva.

Danas je u ovom slavonskom gradu jedno od najuspješnijih lječilišta u Europi: Toplice Lipik - Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. 

Dovoljan je samo pogled na stoljetni perivoj,  spomenik parkovne arhitekture, mjesto koje je nekad bilo oaza grofova, a danas svojim šetnicama, alejama i sjenicama daje poseban dekor i Lipiku i lječilištu.

Smještaj najvišeg standarda, mogućnost 24-satne njege, ali i opuštajući odmor i uživanje u zatvorenom bazenu s gejzirima i slapovima, masažama i bisernoj kupki u mramornim kadama…, Toplice Lipik s pravom imaju elitni status.

Narodne kupke

Dok je u zlatno doba Lipika većina građevina u središtu grada bila rezervirana za elitu, uključujući većinu kupelji, Narodne kupke su bile namijenjene običnom puku. Unutar Narodnih kupki posjetiteljima će biti dostupne terapije u wellness ambijentu.

Postavke pristupačnosti