Planinarenje

Tko bi rekao da je Zlatna Slavonija raj za planinare?! Krndija, Psunj, Papuk, Požeška gora i Dilj gora, izazov su i za one najiskusnije. Od oko 150 planinarskih obilaznica u Hrvatskoj, s više od 300 kilometara, najdulji je i najstariji Slavonski planinarski put.

I nikako nije jednostavan! Od 1957. kada je otvoren, samo desetak planinara prošlo ga je odjednom. Čak devet dana trebalo im je za taj pothvat.

Nekada mu je početak bio na željezničkoj postaji Londžica, vodio je preko Krndije i Papuka do Strmca na Psunju, imao je dvadesetak kontrolnih točaka i bio je upola kraći od današnje trase.

U novom mileniju promijenio je ime u Pohod slavonskim planinama, kružnog je oblika, spaja planinarske domove Omanovac iznad Pakraca i Petrov vrh iznad Daruvara. Od ukupno 35 kontrolnih točki, za planinarsku značku trebat ćete pečate s 31 točke, a za to će vam trebati pet dvodnevnih izleta. Ili ipak želite pokušati odjednom?

U svakom slučaju uživat ćete na čistom zraku i prekrasnoj prirodi. Vjerujte, nema ljepšeg i zdravijeg doživljaja destinacije od onog kojeg proživite pješačeći.

HPD Gojzerica

Adresa: Republike Hrvatske 1c, Požega
E-mail: hpdgojzerica@gmail.com 
Web: https://hpdgojzerica.hr/ 
Facebook: https://www.facebook.com/hpdgojzerica 
Instagram: https://www.instagram.com/hpd_gojzerica/ 

HPD HZZO

Adresa: Republike Hrvatske 1c, Požega
E-mail: predsjednik@hpd-hzzo.hr, tajnik@pdh-hzzo.hr 
Web: http://www.hpd-hzzo.hr/ 

HPD Klikun

Adresa: Josipa Kozarca 11, Pleternica
E-mail: hpd.klikun@hps.hr 

PD Mališćak

Adresa: Trg bana Josipa Jelačića 34, Velika
E-mail: pd.maliscak@hps.hr 

PD Psunj

Adresa: Hrvatskih velikana 3, Pakrac
E-mail: pakrac@pdpsunj.hr 
Web: http://pdpsunj.hr/ 
Facebook: https://www.facebook.com/PDPsunj 

Postavke pristupačnosti