Top 10 atrakcija

Spektakularna priroda, aktivni odmor, vrhunski zalogaj, odlična zabava, dobro društvo i poznata slavonska gostoljubivost – puno je dobrih razloga zašto navratiti u Požeško – slavonsku županiju. Destinaciju u kojoj su jesen i zima u bojama zlata, a takvo je i gostoprimstvo domaćina.

Perivoj i Ergela Lipik

U duhu plemićke tradicije provozajte se jedinstvenim parkom u fijakeru, lagano, uz četverotaktni hod elegantnih lipicanaca iz Državne ergele Lipik.

Pročitaj više
Omanovac i Slavonski banovac u Pakracu

Izletište je udaljeno manje od desetak minuta vožnje od Pakraca, živopisnog grada koji je u srednjem vijeku imao jednu od najcjenjenijih europskih moneta.

Pročitaj više
Muzej i Trg bećarca u Pleternici

Bećarac je više od tradicionalnog napjeva, nedjeljiv je dio slavonskog stila života, intrigira muzikologe, etnologe, sociologe, psihologe, jezikoslovce…, a kreativni Pleterničani od njega su napravili brend.

Pročitaj više
Barokna kulturno-sakralna jezgra Požege

Na Trgu je crkva sv. Duha s jednim od najvećih romaničkih portala iz 13. stoljeća i grobom slavnog fra Luke Ibrišimovića Sokola, osloboditelja Požege od Osmanlija te gotička crkva sv. Lovre s impresivnim freskama iz 14. stoljeća.

Pročitaj više
Priča o Panonskom moru: Terra Panonica i Kuća Panonskog mora

Pomiču se granice između stvarnosti i mašte, vrijeme poprima posve novu dimenziju, putuje se milijunima godina u prošlost kad su gore Psunj, Papuk i Krndija bili otoci.

Pročitaj više
Park prirode Papuk

Najljepša planina Slavonije, tako Papuk nazivaju planinari, pustolovi, avanturisti, prirodoslovci, izletnici, brdski biciklisti, slobodni penjači, paraglajderi, ljubitelji prirode…

Pročitaj više
Požeška kuća

Kako se nekad živjelo u Požegi, koja su se jela pripremala, s kim su „ljubovali“ znameniti Požežani, koji su pothvati proslavili baruna Trenka, otkud fra Luki Ibrišimoviću nadimak Sokol?

Pročitaj više
Najstariji vinski podrum u Hrvatskoj

Na ostacima cistercitske opatije Vallis Honesta de Gotho, isusovci su u 18. stoljeću izgradili impozantni barokni dvorac, a imanje je vrhunac doživjelo u vrijeme obitelji Turković.

Pročitaj više
Vinske ceste

Graševinu morate kušati! Najrasprostranjenija bijela sorta toliko se udomaćila u Hrvatskoj da je mnogi stručnjaci smatraju autohtonom, na području Požeško-slavonske županije daje vrhunske rezultate.

Pročitaj više
Sovsko jezero

Legenda kaže da ga je isplakala sestra Danica, jer su njena braća Petar i Jakob bili užasno zli ljudi. Prema drugoj legendi ime je dobilo po sovama. Zovu ga i Modrim okom Slavonije. Čarobno Sovsko jezero nalazi se na šumovitim sjevernim padinama Dilja, a oblikom i tamnom zelenom bojom, koja se na trenutke prelijeva u modru, podsjeća na oko.

Pročitaj više
Postavke pristupačnosti