Novosti

„Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“: 3 laureata stižu iz Zlatne Slavonije

30.11.2023

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije održana je svečana dodjela nagrada i priznanja pod nazivom "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award".

Održana 12. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

29.11.2023

S dvanaeste održane sjednice, Turističko vijeće Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na usvajanje Županijskoj skupštini uputilo je studiju "Strateški i operativni plan razvoja održivog turizma Požeško-slavonske županije do 2030. godine".

Edukativno studijsko putovanje vinara i vlasnika ugostiteljskih objekata iz Zlatne Slavonije u Sloveniju i Italiju

24.11.2023

U organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, vinari i vlasnici ugostiteljskih objekata s područja Zlatne Slavonije sudjelovali su u trodnevnom edukativnom studijskom putovanju kroz vrhunske vinarije i ugostiteljske destinacije u Sloveniji i Italiji.

Vrhunska vina, kanapei i carpaccio na slavonski način! Zlatna Slavonija spremna za gurmanski iskorak!

20.11.2023

Poznati chef Branko Ognjenović pokazao je kako servirati slavonsku tradiciju u modernom ruhu, ali i u restoranima Požeško-slavonske županije ponuditi bolji izbor jela za ljude sa specifičnim prehrambenim potrebama.

Dani okusa hrvatske tradicije

14.11.2023

U petak 17. studenog počinju četvrti nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 12 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije.

Jesenski ciklus edukacija za organizatore turističkih aktivnosti na nepristupačnim područjima 2023.

13.11.2023

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) provode dvodnevnu radionicu za organizatore turističkih aktivnosti na nepristupačnim područjima.

Međunarodna priznanja za Muzej bećarca u Pleternici

03.11.2023

Raspjevani Muzej bećarca u Pleternici, jedan od najinteraktivnijih muzeja u Hrvatskoj nedavno je osvojio dva značajna međunarodna priznanja – MUSE Creative and Design Award i BigSEE Tourism Design Award.

Vrhunska vina Zlatne Slavonije sjajan temelj za modernu interpretaciju tradicionalnih jela

30.10.2023

Novi ciklus vinskih radionica održan u sklopu projekta Zlatna Slavonija Eno&Gastro, potvrdio je izniman potencijal Požeško-slavonske županije

Jesenska kraljica – Bundeva u slanim i slatkim delicijama

24.10.2023

Inspirativna radionica pod nazivom „Slatka i slana jela od bundeve“ održana je u restoranu Shhhuma za djelatnike i predstavnike ugostiteljskih objekata Zlatne Slavonije.

Nastavak edukacijskih aktivnosti kroz projekt „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“

13.10.2023

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije već drugu godinu zaredom provodi niz edukacijskih aktivnosti za ugostitelje, vinare i vlasnike kušaonica kroz projekt "Zlatna Slavonija Eno&Gastro" u suradnji sa chefom Brankom Ognjenovićem i sommelierom Darkom Lugarićem.

U tijeku održavanje ciklusa radionica za ugostitelje

04.10.2023

U sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ prošlog tjedna započeo je niz edukacija/radionica na temu vina za djelatnike i vlasnike ugostiteljskih objekata s područja Zlatne Slavonije.

Postavke pristupačnosti