Novosti

Go GROW – manifestacija koja graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu

09.06.2023

GROW du Monde je projekt afirmacije graševine na međunarodnoj vinskoj sceni i u specijaliziranim medijima širom svijeta, koji iz godine u godinu "putuje" po ključnim zemljama proizvođačima graševine.

Nema joj ravne, Slavonija predstavila novi vizualni identitet i slogan

01.06.2023

U Zagrebu predstavljeno kreativno vizualno rješenje kojim će se na turističkom tržištu prezentirati sve atraktivnija Slavonija

Festival graševine - najznačajnije hrvatske loze

26.05.2023

Posjetite Festival graševine i uživajte u vrhunskim vinima, gastronomiji i srdačnom gostoprimstvu Zlatne Slavonije!

Kušajte izvorne okuse i upoznajte područje Zlatnog Papuka: Manifestacija Najduži stol okupit će stotinu izlagača koji će na 500 metara dugom stolu predstaviti svoje specijalitete

25.05.2023

Ljepota netaknute prirode Papuka, pregršt sadržaja i aktivnosti koje ovo područje nudi te karakteristična slavonska gostoljubivost već godinama ostavljaju bez daha mnogobrojne posjetitelje.

Najveći glazbeni okršaj: VRANAC protiv POSEGANE u Krčmi Zlatni Lug!

23.05.2023

U srijedu, 07. lipnja 2023., krčma Zlatni Lug u Donjim Emovcima bit će domaćin glazbenog nadmetanja između VRANCA i POSEGANE, dva vodeća benda na sceni.

Pogodnosti Hrvatske turističke kartice

11.05.2023

Hrvatska turistička kartica (HTK) projekt je Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta s ciljem povećanja potrošnje hrvatskih građana u ugostiteljstvu i turističkim sadržajima na području cijele Republike Hrvatske.

Sedam zelenih aduta Zlatne Slavonije za bijeg s gradskog asfalta

05.05.2023

Požeško-slavonska županija ima sve što nam treba: od kampova do luksuznih vila, brojna izletišta i atraktivne lokacije na otvorenom koje nude mir, ali i brojna adrenalinska uzbuđenja.

Održan operativni sastanak na temu Slavonija Outdoor s pružateljima outdoor usluga

19.04.2023

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije organizirala je operativni sastanak u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije na temu Slavonija Outdoor na kojemu su prisustvovali dionici i pružatelji outdoor usluga na području Požeško-slavonske županije te Martin Čotar i Alen Paliska, stručnjaci u području outdoor aktivnosti.

Naš plan za izlet ovog vikenda ima osam stanica. Evo kako ćemo ih sve obići u jednom danu

11.04.2023

Proljeću se uvijek veselimo kao djeca. I pri tome se rijetko sjetimo koliko frustrirajuće vremenske prognoze mogu biti. Isplaniramo cijeli vikend vani kako bismo u petak navečer sve otkazali zbog iznenadne kiše. Ili pak sasvim odustanemo od planova pa nas iznenade predivna i sunčana dva dana. Zato smo odlučili pripremiti plan za zadnji čas za sve vas kojima je potreban cijeli itinerar u pet minuta.

Nepoznato o poznatom: Ovime se Hrvatska može ponositi u svijetu

29.03.2023

Vina koja pariraju svjetskoj klasi, najstariji vinski podrum i Festival graševine samo su neke od zanimljivosti kojima se Požeško-slavonska županija može dičiti na globalnoj razini

Održana 8. sjednica Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

28.03.2023

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana je 8. sjednica Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na kojoj su prisustvovali Ferdinand Troha, zamjenik županice i predsjednice Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, članovi Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

Zlatnom Slavonijom prolazi 45,3 paralela: zašto je posebna i vrijedna posjeta?

26.03.2023

Najstariji vinski podrum, brojne legende, ukusne kapljice koje prati gastro ponuda i buđenje prirode u proljeće... što više poželjeti?

Postavke pristupačnosti