Sir

Volite kulen, kobasice, slaninu i čvarke? No, složit ćete se, plata nije potpuna bez sira, posebno onog sa slavonskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Svježi, dimljeni, s bučinim sjemenkama, vlascem, orasima, crvenom paprikom… Sirevi su neizostavni zalogajčići na svim događanjima, ali i savršena pratnja svakoj vinskoj priči, posebno onoj Zlatne Slavonije. Veliki je izazov i užitak sljubiti ih s bogatim spektrom graševina.
S druge strane blagi svježi sirevi bit će dobar balans pikantnim slavonskim delicijama, a dat će posebnu notu ukusnim desertima, poput zavodljivih jastučića od sira s pekmezom, dok će se ljubitelji nešto oštrijih okusa sigurno odlučiti za kozji.
Lokalni uzgoj, čista netaknuta priroda, receptura koja se godinama čuva u obiteljskoj tradiciji, vrhunska tekstura i izniman okus - sir je još jedan proizvod zbog kojeg Slavonija zaslužuje titulu gurmanske oaze i sjajan je gastro suvenir kojeg ćete s veseljem ponijeti kući s putovanja. Prefinog okusa, bogate arome, traži još jedan zalogaj…

Postavke pristupačnosti