Terra Panonica

Interpretacijski centar Terra Panonica vodi vas na putovanje čak 24 milijuna godina u prošlost! Ovdje ćete poput pravih pustolova istraživati priče o drevnim, ali i sadašnjim biljnim i životinjskim vrstama Pleternice i Požeško-slavonske županije.

Stalna izložba na suvremen i inovativan način priča o prirodnoj baštini grada Pleternice i Požeško slavonske županije. Uz kreativne i znanstvene ilustracije, zanimljive tekstove, upoznajte bića koja plivaju, gmižu, hodaju, pjevaju, love i leteUz virtualnu stvarnost u sekundama ćete biti preneseni u prošlost više od 24 milijuna godina i zaronit ćete do samog dna Panonskoga mora. VR naočale mogu koristiti dvije osobe u isto vrijeme i nalaziti se u zajedničkoj virtualnoj stvarnosti. Možete se međusobno vidjeti i komunicirati pokretima! Ovo iskustvo zasigurno nikad nećete zaboraviti.

Radionice su predviđene za djecu od vrtićke dobi do srednjoškolskog uzrasta. Ljubav prema prirodi i osvještavanje važnosti njezina očuvanja usađuje se od najmlađe dobi.

U multimedijalnoj dvorani posjetiteljima svih dobnih skupina namijenjena je projekcija petnaestominutnog animiranog filma. Izrađen u tehnici 2D animiranih raskošnih ilustracija on slavi prirodnu baštinu Pleternice i Požeško slavonske županije. Kazališna predstava u izvedbi amaterskog kazališta iz Pleternice pravo je slavlje učenja kroz zabavu.

Turistički vlakić omogućava obilazak prirodnih staništa i lokaliteta sa zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama našim turističkim vlakićem posebna je atrakcija našega Centra!

Postavke pristupačnosti