Top 10 atrakcija

Spektakularna priroda, aktivni odmor, vrhunski zalogaj, odlična zabava, dobro društvo i poznata slavonska gostoljubivost – puno je dobrih razloga zašto navratiti u Požeško – slavonsku županiju. Destinaciju u kojoj su jesen i zima u bojama zlata, a takvo je i gostoprimstvo domaćina.

Državna ergela Lipik

Turistička ponuda Državne ergele Lipik će oduševiti ljubitelje životinja i prirode.

Pročitaj više
Najstariji vinski podrum u Hrvatskoj

Na ostacima cistercitske opatije Vallis Honesta de Gotho, isusovci su u 18. stoljeću izgradili impozantni barokni dvorac, a imanje je vrhunac doživjelo u vrijeme obitelji Turković.

Pročitaj više
Slavonski banovac u Pakracu

U Pakracu je od  1256. do 1260. punom parom radila prva kovnica novca u Hrvatskoj. Tu je nastao slavonski banovac, jedan od najljepših europskih srebrnjaka.

Pročitaj više
Vinske ceste

Graševinu morate kušati! Najrasprostranjenija bijela sorta toliko se udomaćila u Hrvatskoj da je mnogi stručnjaci smatraju autohtonom, na području Požeško-slavonske županije daje vrhunske rezultate.

Pročitaj više
Povijesni Perivoj u Lipiku

Palme na splitskoj rivi nisu došle iz neke egzotične zemlje, nego iz lipičkog stoljetnog perivoja, zaštićenog spomenika parkovne arhitekture, koji se smatra jednim od najljepših u sjevernoj Hrvatskoj.

Pročitaj više
Park prirode Papuk

Omiljena destinacija rekreativaca, planinara, slobodnih penjača, paraglajdera, biciklista, izletnika, obitelji s djecom…, jedna je od ukupno pet planina koje se protežu Požeško-slavonskom županijom.

Pročitaj više
Adrenalinski park Duboka

Umjetna stijena, drvene gljive, viseći mostovi i mreže, leteći skateboard i neodoljivi  zip-line - Adrenalinski park Duboka novi je adut Parka prirode Papuk.

Pročitaj više
Sovsko jezero

Legenda kaže da ga je isplakala sestra Danica, jer su njena braća Petar i Jakob bili užasno zli ljudi. Prema drugoj legendi ime je dobilo po sovama. Zovu ga i Modrim okom Slavonije. Čarobno Sovsko jezero nalazi se na šumovitim sjevernim padinama Dilja, a oblikom i tamnom zelenom bojom, koja se na trenutke prelijeva u modru, podsjeća na oko.

Pročitaj više
Izletište Omanovac

Ljubitelji prirode neće propustiti omiljeno odredište planinara i izletnika - Planinarski dom Omanovac, smješten na Psunju iznad Pakraca, na 655 metara nadmorske visine.

Pročitaj više
Dijecezanski muzej u Požegi

Ljubitelji sakralne umjetnosti neće propustiti posjetiti Dijecezanski muzej Požeške biskupije sa sakralnom zbirkom, zbirkom moderne i suvremene umjetnosti, grafičkom zbirkom i zbirkom plaketa  te etnografskom zbirkom.

Pročitaj više
Postavke pristupačnosti