Eno gastro press trip - Zlatna Slavonija, nova egzotika

07.06.2022

Tradicionalni Festival graševine od 2007. godine promovira graševinu – najznačajniju hrvatsku lozu, sljubljuje vino i glazbu, okuplja vinske stručnjake, ljubitelje vina i dobre zabave. Festival je zanimljiv posjetiteljima iz cijele Hrvatske te je medijski popraćen, a to nije izostalo ni ove godine.

Novinari Emina Basara, Danijela Petrov, Mihaela Huzanić, Vedrana Sunko i Robin Antolović doživjeli su srdačno slavonsko gostoprimstvo, sudjelovali su na Salonu ocijenjenih vina u Atriju Dvorca Kutjevo gdje je predstavljeno 125 ocijenjenih uzoraka graševine te dodjeli velikih zlata i šampiona Festivala graševine.  

Uz vrhunsko vino uvijek ide i vrhunski gastro doživljaj koji je započeo sa čipsom od šarana, preko fantastičnog fiša, nastavio se mesno ribljim doživljajem smuđa, šarana, lungića i domaćeg povrća, a zaslađen je zapečenim palačinkama sa sirom po starinskoj recepturi. Za sve ovo se pobrinuo restoran Schön Blick u Vetovu nadomak Kutjeva s čije lokacije se, kako mu i ime kaže, pruža prekrasan pogled s Vinogorja Kutjevo na Zlatnu dolinu. Cjelokupni doživljaj zaokružen je odlaskom iz Dvorca iz 17. st. u najmoderniju vinariju u Hrvatskoj – vinariju Galić, gdje su uživali u vrhunskoj vođenoj degustaciji i obilasku vinarije.

O svemu više moći ćete čitati u Strory gourmetu, Storyu, Jutarnjem listu, Dobroj hrani, Like magazinu, na She.hr, Hedonist magazinu, Novom listu i dr.

Postavke pristupačnosti