Festival Weekend destinacija / Week & Slavonija (03. – 05. lipnja 2021.)

31.05.2021

 

Mjesec lipanj u AvantGarden Event Square-u je u predbilježen za promociju hrvatskih destinacija i bogatu gastronomsku ponudu kroz dva zanimljiva festivala,   Weekend destinacija i festival hrvatskih vina, Wine experience

Ako ste se zaželjeli putovanja, najavljujemo Festival Weekend destinacija koji će se u partnerstvu s turističkim klasterom Slavonija održati 03. – 05. lipnja u AvantGarden Event Squareu u Zagrebu.

Turistički klaster Slavonija predstavlja Zemlju priča i more doživljaja – atrakcije, sadržaje i enogastronomiju istoka Hrvatske. Novi doživljaj turističke Hrvatske predstaviti će Turističke zajednice županija Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i  Vukovarsko-srijemske.

S obzirom da zbog pandemije cijela prošla godina nije bila rezervirana za daleka putovanja, veliki broj putnika iz Hrvatske je odlučilo putovati unutar zemlje. Osim nemogućnosti putovanja izvan zemlje, socijalna distanca te rad od kuće je potaknulo ljude da se ustanu iz kauča te krenu u istraživanje manje poznatih dijelova Hrvatske.

Putovanja unutar vlastite zemlje je pokazalo brojne prednosti. Za puno kraću udaljenost do domaćih destinacija dobivamo više vremena za uživanje i istraživanje posjećene destinacije.

Vikend je idealno vrijeme za otputovati iz mjesta stanovanja, uživati u kratkom odmoru, istražiti neke nove zanimljivosti o destinaciji te napuniti baterije. U vikend ponudi mogu bit jednodnevni izleti, obilazak povijesnih znamenitosti, avanturistički izleti koji su sastavni dio sve popularnijeg sportskog turizma te gastro putovanja.

Cilj Weekend destinacija festivala je na jednom mjestu objediniti i ponuditi ponudu vikend putovanja Hrvatskom s posebnim naglaskom na vikend putovanja u Slavoniju, Hrvatsku „Zemlju priča i more doživljaja“. Koncept festivala se oslanja na prezentiranje hrvatskih  destinacija predstavljanjem izlagače s njihovom raznolikom ponudom,  gastro sadržaj i glazbeni program. Ponuda se sastoji od najboljih hrvatskih destinacija i food cornera s vrhunskom hrvatskom gastronomskom ponudom kako bi se upotpunio doživljaj hrvatske gastro ponude. Weekend destinacija festivalom želimo promovirati manje medijski popraćene, ali turistički neodoljive destinacije

Postavke pristupačnosti