Održan 10. Forum hrvatske kongresne industrije

09.12.2021

Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) organizirala je 7. prosinca 2021. u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu deseti po redu Forum hrvatske kongresne industrije – središnje godišnje okupljanje profesionalaca iz poslovnog turizma Hrvatske, uz predstavnike institucija i medija.

Središnja tema ovogodišnjeg Foruma bila je održivi eventi pa je uvodno izlaganje na tu temu održao prof. dr. sc. Oliver Kesar, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Primjer dobre prakse izložila je Annika Rømer, voditeljica odjela u turističkoj zajednici Kopenhagena - Wonderful Copenhagen. Nakon izlaganja na ovu vrlo aktualnu temu, uslijedila je panel rasprava o održivim eventima u funkciji razvoja destinacije, na kojoj su se predstavile neke od najuspješnijih hrvatskih destinacija: TZ Karlovačke županije i Aquatika - Slatkovodni akvarij, TZ Međimurske županije i Hotel Terme Sveti Martin, TZ Požeško-slavonske županije i Muzej bećarca.

Sudeći prema prijavama, poslovni turizam Hrvatske je stabilan, jer je 60 profesionalaca na Forumu sudjelovalo uživo, a 50-ak sudionika događanje je pratilo online. Iz Požeško-slavonske županije na Forumu su sudjelovale gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić i direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

Osnovna poslovna strategija profesionalaca hrvatske kongresne industrije će i dalje uključivati, osim održivosti, i vrhunsku kvalitetu ljudske usluge u organizaciji i provedbi poslovih skupova u svim hrvatskim destinacijama, za koju predstavnici HUPKT-a drže da bi trebala biti glavna snaga i strategija i hrvatskog odmorišnog turizma uvijek, bez obzira na turbulentno pandemijsko razdoblje.

Dojmovi na naše predstavljanje su odlični. Veselimo se daljnjem radu na području malih poslovnih skupova i team buildinga.

Postavke pristupačnosti