Održana 9. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

07.03.2023

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije županica i predsjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije gđa. Antonija Jozić primila je dobitnike nagrade ''Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'': Pivovara Slavonica, Pustolovna agencija Thrillseeker Croatia, OPG Antonija Zelenika, OPG Ljubica Vido i Destilerija Šimić te čestitala na dosadašnjem radu svim nagrađenima. Bila je to prilika i za razgovor o budućem radu, aktivnostima i ulaganjima.

U nastavku 9. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije usvojen je predloženi dnevni red kao i zapisnik sa 8. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije te su usvojeni svi izvještajni dokumenti Turističke zajednice Požeško-slavonske županije za 2022. godinu koji su dostupni u arhivi web-a TZ PSŽ.

Donesen je Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini s područja Požeško-slavonske županije iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te su prezentirani statistički podaci za ostvarena noćenja u razdoblju 2018.-2022. godine na području Požeško-slavonske županije, prosječna popunjenost smještajnih kapaciteta i broja smještajnih objekata u proteklih 5 godina (2018. g.–58 , 2022. g.–142).

 

U siječnju i veljači 2023. godine u odnosu na siječanj i veljaču 2022. godine nastavlja se pozitivan trend rasta broja noćenja u Požeško-slavonskoj županiji.

Postavke pristupačnosti