Održana radionica na temu Uvod u kavu i zanimanje bariste

14.09.2022

U restoranu Grgin dol danas je održana radionica na temu Uvod u kavu i zanimanje bariste u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ u organizaciji TZ Požeško-slavonske županije. Radionica je namijenjena vlasnicima i osoblju ugostiteljskih objekata/restorana kako bi se upotpunilo i podiglo na višu razinu restoransko iskustvo te kako bi dobili ideje o sljubljivanju kave s desertom. Specijalist za kavu Domagoj Trusić održao je uvodno predavanje o profesionalnom radu s kavom, praktično demonstrirao protokol i anatomiju espressa te održao kratku pokaznu vježbu za polaznike na kojoj su svi mogli primijeniti naučeno znanje.

Male tajne o kavi i pripremi kave otkrio nam je specijalist za kavu i današnji predavač Domagoj Trusić – „Najvažnija stvar kada je priprema kave u pitanju je da osoba koja priprema kavu doživi to kao ritual, ali također i osoba koja ispija kavu da doživi ispijanje kave kao ritual. Koliko ozbiljno pristupimo nabavci kave, kvaliteti, pripremi i tehnikama kuhanja, toliko će taj proizvod u šalici biti bolji, a mi ćemo više uživati u njima.“

Postavke pristupačnosti