Održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

11.03.2024

U Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije održana je 14. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na kojoj su prisustvovali Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije i predsjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić, članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije i direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

Na sjednici je jednoglasno usvojen predloženi dnevni red i zapisnik s 13. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije te su usvojeni svi izvještajni dokumenti Turističke zajednice Požeško-slavonske županije za 2023. godinu: Izvješće o izvršenju Programa rada za 2023. godinu, Financijsko izvješće za 2023. godinu sukladno propisima kojima se uređuje financijsko poslovanje i računovodstvo neprofitnih organizacija, Izvješće o radu Turističkog vijeća za 2023. godinu, Izvješće o radu Turističkog ureda-stručne službe i direktorice za 2023. godinu.

Također, usvojen je prijedlog članova za Povjerenstvo koje će provoditi aktivnosti obrade, evidentiranja i ocjene valjanosti kandidatura kod Javnog poziva za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. s područja Požeško-slavonske županije iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Statistički podaci za ostvarena noćenja u razdoblju siječanj-prosinac na području Požeško-slavonske županije zabilježili su povećanje za 6,70% noćenja više u 2023. godini u odnosu na 2022. godinu.

Postavke pristupačnosti