Podržimo učenike Obrtničke škole na međunarodnom natjecanju

24.01.2024

Učenici Obrtničke škole Požega – smjer turističko-hotelijerski komercijalist i ove godine sudjeluju na Međunarodnom natjecanju "Več znanja za več turizma" koji organizira Turistička zajednica Slovenije. Na natjecanje se prijavilo više od 100 srednjih strukovnih škola, a Povjerenstvo je odabralo 28 škola među kojima je i rad učenika Obrtničke škole Požega. 

Tema ovogodišnjeg natjecanja je "Okusi zavičaja", a zadatak je bio osmisliti novi gastro suvenir. Nakon istraživanja postojeće gastronomske ponude, a u suradnji s Gradskim muzejom Požega, učenici su osmislili gastronomski suvenir pod nazivom "Vinski zalogaji" koji se sastoji od tri proizvoda – Požeški kitnkez, Pandurovi krekeri i čokoladne praline s vinom - Vinice.

Više o projektu možete pogledati na mrežnoj stranici projekta: https://vino-u-zalogaju.webnode.page/

Jedna od kategorija natjecanja je snimanje video spota i javno glasanje za promotivni spot. Svi promotivni spotovi objavljeni su na web stranici Turističke zajednice Slovenije uz opciju glasovanja. Glasovanje počinje u srijedu, 24. siječnja u 9 sati, a završava 31. siječnja u 17 sati. Spot koji dobije najviše glasova dobit će posebnu nagradu na sajmu.

Kako glasati: Glasuje se klikom na gumb Oddaj svoj glas koji se nalazi pored snimke. Sa jedne IP adrese omogućeno je dati samo jedan glas po spotu dnevno.

Poveznica za glasanje: https://turisticna-zveza.si/video-glasovanje/okusni-zakladi

Postavke pristupačnosti