Profesionalna edukacija budućih ugostiteljskih djelatnika u Obrtničkoj školi Požega

13.10.2022

Sommelier Hrvatskog sommelierskog kluba Darko Lugarić održao je predavanje za učenike završnih razreda Obrtničke škole Požega smjera turističko-hotelijerski komercijalist. Kvaliteta ugostiteljske usluge temelji se na znanjima dobivenima u školi i zbog toga je važno od početaka raditi na edukaciji i usmjeravanju budućih djelatnika u ugostiteljstvu.

Gostujući predavač Darko Lugarić učenicima je kroz 3 školska sata govorio općenito o ugostiteljskoj profesiji, koje su prednosti njihovih zanimanja i mogućnosti napredovanja, prikazao kulturu stola i odnos prema gostu, koji su standardi posluživanja i za kraj prezentirao profesionalno otvaranje i posluživanje pjenušca i bijelih vina te dekantiranje crnih vina.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ kroz koji se radi na podizanju kvalitete ugostiteljske usluge u Zlatnoj Slavoniji, ali i na prijenosu temeljnih znanja na buduće profesionalce.

Postavke pristupačnosti