Radionica event ponude na temu „Buffet stol“ održana u svečanoj dvorani Gloria

10.10.2022

U svečanoj dvorani Gloria održana je event radionica gastro ponude na temu "Buffet stol" pod vodstvom chefa Branka Ognjenovića. Na radionici su sudjelovali kuhari, voditelji i vlasnici ugostiteljskih objekata te učenici Obrtničke škole Požega smjerova kuhar i turističko-hotelijerski komercijalist. Sudionici su sudjelovali u kreiranju jela na zero waste način, odnosno iskorištavanjem cijelih namirnica te prezentaciji jela na buffet stolu za potrebe održavanja različitih svečanosti. Na radionici su se pripremila sljedeća jela:

  • krem juha od butternut tikve
  • krem juha od brokule
  • čips od celera i batata
  • lisnato tijesto punjeno s kremom od batata
  • svinjski lungić punjen s pjenicom od mesa
  • zapečeni batat s kulenom
  • svježi dinstani kupus s graševinom
  • okruglice bez glutena punjene sa čvarcima
  • glazirana teletina na kraljevski način s graševinom i maslacem
  • popečci od batata
  • otkošteni batak i zabatak punjen panadom od kruha
  • krema od poriluka
  • pileće meso kao Wellington
  • zapečena butternut tikva sa sirom i kulenom
  • glazirana mrkva sa zrnom kave
  • hrskave pileće rolice
  • mesni tris pileći i svinjski file u košuljici od špeka
  • salata od mrkve

U sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ održan je niz radionica kroz ovu godinu kojima se radi na sustavnom educiranju pružatelja ugostiteljskih usluga u cilju podizanja gastronomske ponude na višu razinu.

Postavke pristupačnosti