Radionica na temu Event ponude gastronomije održana u Vinariji Galić
28.09.2022
Radionica za ugostiteljske objekte/restorane na temu Event ponude gastronomije održana je u Vinariji Galić. Na radionici u kuhinji pri spremanju slijeda od 6 jela chefu Branku Ognjenoviću asistirali su kuhari iz: svečane sale Gloria, restorana Shhhuma, restorana Schön blick, krčme Stari fenjeri, krčme Zlatni Lug, Funky fooda, Vile Stanišić i Vinarije Galić. Ovakve radionice pomažu ugostiteljima i njihovom osoblju u usvajanju znanja o iskoristivosti namirnica, tematskim menijima, novim standardima u pripremi jela, korištenju namirnica u skladu s dobom godine, servisom te prilagodbi ponude destinaciji Zlatna Slavonija, a sve u cilju podizanja kvalitete usluge. Uz chefa Ognjenovića praktični dio za restoransko osoblje održao je priznati sommelier Darko Lugarić koji je konobarima pokazao važnost ponude odgovarajućih vina i napitaka uz jela.
Radionica je održana u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ koji TZ Požeško-slavonske županije provodi od početka godine te je kroz projekt planirano odražavanje slijedeće tematske radionice u Svečanoj sali Gloria u Požegi i individualna poslovna savjetovanja za restorane na području županije.
Pripremljeni slijed jela:
- 4 degustacijska zalogajčića - namaz od masti i karameliziranog luka, mast crne svinje s domaćim čvarcima i klicama od cikle, pašteta od pileće jetre aromatizirana svježim vlascem, šumski vrganj na karameliziranom luku sljubljeno s pjenušcem brut
- legirana juha na bazi graševine i češnjaka s krutonima i slavonskim bučinim uljem uz vino G točka
- međujelo - sotirana i grilana buča zapečena s kozjim sirom uz sauvignon blanc
- file smuđa u posteljici vinskog tijesta na pjenici sauvignona uz bijeli cuvee
- glazirana teletina u nježnom umaku uz kremu od batata i pire od graška i mente uz vino chardonnay (macerirani)
- rekonstrukcija štrudle od jabuke uz izbornu berbu graševine