Sjednica Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

24.12.2021

Održana je 4. sjednica Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na kojoj su uz predsjednicu Skupštine, županicu Antoniju Jozić, prisustvovali članovi Skupštine te direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Predsjednica Skupštine pozdravila je sve prisutne na početku sjednice te je predložila dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Zapisnik sa 3. sjednice Skupštine održane 30. ožujka 2021. godine jednoglasno je usvojen kao i II. Izmjene i dopune Programa rada za 2021. godinu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije. Članovima je predstavljen Program rada za 2022. godinu Turističke zajednice Požeško-slavonske županije kojeg su članovi jednoglasno usvojili. Pregled aktivnosti/parcijalno izvješće o radu Turističkog ureda i direktorice Turističke zajednice Požeško-slavonske županije sa provedenim aktivnostima i projektima, kao i izvješće o statistikama broja dolazaka i broja noćenja i usporedni pregled za razdoblje siječanj - studeni 2018./2019./2020. i 2021. godine predstavljen je članovima Skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Požeško-slavonska županija je jedina kontinentalna županija koja je u rujnu ove godine premašila broj noćenja ostvaren u istom periodu 2018. godine. Uspoređujući 2021. i 2018. godinu broj ostvarenih noćenja za prvih 11 mjeseci veći je za 16%. 

Kao zadnja točka Dnevnoga reda sjednice prikazan je promo film Experience Golden Slavonia koji je osvojio prvo mjesto na Festivalima IFA u Istanbulu i KIEZ u Berlinu, a snimljen je na području Požeško-slavonske županije te prikazuje njezinu turističku i eno gastro ponudu kao i sve ljepote kojima naša županija obiluje. Tijekom 2022. godine Turistička zajednica Požeško-slavonske županije promo film Experience Golden Slavonia prijavit će na nekoliko domaćih i inozemnih Filmskih festivala kako bi dodatno promovirali turističku ponudu Požeško-slavonske županije. Redatelji filma su Bobby B. Grubić i Spomenka Saraga, a producirao ga je Balduči film i Artonix studio u suradnji s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije.

Istaknuta je nova brand i komunikacijska strategija Turističke zajednice Požeško-slavonske županije kao i vizualni identitet, pokrenute su i realizirane dvije destinacijske marketing kampanje, izrađena su dva promo filma destinacije, realiziran je projekt Moja.hr u suradnji sa HRT-om i domaćom ekipom snimatelja, projekt Okusi hrvatske tradicije, projekt Slavonia Outdoors, te su realizirani i brojni drugi projekti koji su Požeško-slavonsku županiju kao turističku destinaciju podignuli na još veću razinu.

Postavke pristupačnosti