Sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije

10.03.2022

U Velikoj vijećnici županije održana je 5. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije na kojoj su uz zamjenika županice i predsjednice Turističkog vijeća Ferdinanda Trohu prisustvovali članovi Turističkog vijeća te direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović. Zamjenik predsjednice Turističkog vijeća na početku sjednice pozdravio je sve prisutne te predložio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Članovi Turističkog vijeća jednoglasno su usvojili zapisnik s 4. sjednice Turističkog vijeća, Izvješće o izvršenju Programa rada za 2021. godinu, Financijsko izvješće sukladno propisima za neprofitne organizacije, Izvješće o radu Turističkog ureda i direktorice za 2021. godinu, Izvješće o radu Turističkog vijeća za 2021. godinu, Izmjene i dopune Pravilnika o radu i djelovanju stručne službe TZ PSŽ zbog novog nacionalnog Pravilnika o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkoj zajednici, te su podržali prijedlog članova za Povjerenstvo koje će provoditi aktivnosti  obrade, evidentiranja i ocjene valjanosti kandidatura kod Javnog poziva za dodjelu sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i donijeli odluku da se mogu započeti destinacijske kampanje.

Statistički podaci za ostvarena noćenja u razdoblju siječanj-veljača na području Požeško-slavonske županije zabilježili su povećanje za 119% noćenja više u 2022. godini u odnosu na 2021. godinu, što je ujedno i najveći postotak porasta noćenja u usporedbi s kontinentalnim destinacijama u RH.

Na sjednici su prezentirani prijedlozi kandidatura projekata TZ Požeško-slavonske županije koji uključuju promotivne kampanje u 2022. godinu, izradu vizuala za pojedine turističke proizvode, te edukaciju za subjekte s područja županije, a sve sa ciljem promoviranja i predstavljanja destinacije Zlatna Slavonija, podizanja prepoznatljivosti destinacije i boljeg pozicioniranja na tržištu, povećanja kvalitete turističke usluge, te u konačnici ostvarivanja većeg broja dolazaka/noćenja posjetitelja/turista u destinaciju.

Postavke pristupačnosti