SLATKOVODNA OAZA: ‘Gosti s mora opiru se slatkovodnoj ribi, sve dok ne probaju našu’

10.01.2023

U živopisnom, zapravo čarobnom perivoju, okruženom pitomom slavonskom dolinom i svim njenim blagodatima, smjestio se Restoran i prenoćiste "Schön Blick". Oaza u srcu Slavonije, u Vetovu podno Parka prirode Papuk, nudi prisan i inspirativan doživljaj svakom svojem gostu – bilo da je riječ o ručku ili večeri, bijegu od užurbanog života, team buildingu, grupnim obilascima Vinogorja Kutjevo ili pak raskošnim slavonskim svatovima.

Tri jezera, bazen, sedam bungalova i restoran kao središnje mjesto koje objedinjuje čitav ovaj kompleks, čine "Schön Blick" idealnim za zavodljiv odmor u prirodi začinjen domaćom hranom i kapljicom zlatnog vina.

"'Schön Blick' su prije 33 godine otvorili naši roditelji, počeli su s malim restoranom i jednom terasom i napornim radom gradili priču o Slavoniji, o njenoj bogatoj tradiciji, vinogorju i ljudima nesebičnog i velikog srca", rekla je za Gastro&Wine voditeljica restorana Anita Miličević.

"Ime je dobio po jednom njemačkom restoranu, izabrao ga je moj otac, a 'Schön Blick' u prijevodu znači lijep pogled. I to se ime savršeno uklopilo u ovu predivnu prirodu koja nas okružuje, u koju svako godišnje doba donosi posebnu čar. Teško je procijeniti koliko je u ova tri desetljeća uloženo u ovo što danas vidite, svake godine cjelokupnu dobit investiramo u nešto novo, u neki novi sadržaj. Dajemo sve od sebe kako bismo obogatili svoju ponudu i usavršili njenu kvalitetu", dodaje Anita Miličević.

Restoran "Schön Blick" ima tri sale, dvije manje od kojih svaka može primiti 50 i jednu veliku koja prima 220 osoba. Naravno, tijekom ljeta u funkciji je i terasa na otvorenom.

"Poznato je da se u Slavoniji najbolje jede i pije, a sve se to može isprobati u našem restoranu koji nudi vrhunski ugođaj ovoga kraja. Uz najkvalitetnija kutjevačka vina, u našoj ponudi su sve vrste slatkovodne ribe, jela po narudžbi i jela s roštilja. No najpoznatiji smo po jelima od šarana i smuđa jer jedini nudimo svježu ribu. Ribu nabavljamo iz ribnjaka Pakračke Poljane i držimo je u bazenu unutar restorana. Čips od šarana, fiš paprikaš, prženi šaran, šaran na rašljama, pijani šaran, pečena pastrva, smuđ u pivskom tijestu ili na žaru – sva su ta jela dio naše bogate gastronomske ponude. Većina gostiju dolazi iz ovoga kraja, ali nam dolaze i gosti iz cijele Slavonije, a nerijetko i iz Zagreba, Rijeke, Zadra i Šibenika. Primjerice, Zagrepčani jako vole šarana na rašljama, a kada je riječ o ljudima s mora, dio njih voli slatkovodnu ribu, dok se dio opire sve dok ne probaju naše delicije. Naime, naša ponuda jedinstvena je po tomu što je šaran neko vrijeme u bazenu i tu se pročisti od mulja, a kad dolazi direktno iz ribnjaka, onda se taj mulj osjeti. Meso, voće, povrće i sir nabavljamo od svojih domaćih uzgajivača i to su uvijek kvalitetne i svježe namirnice, na čemu i temeljimo svoju ponudu. Na slavonskom meniju nudimo kuhanu piletinu, junetinu sa sosom i hrenom, sarmu, razne domaće juhe, pečeni odojak, janjetinu s ražnja, čobanac, domaći kulen i slaninu te razne vrste sireva. Slavonski tanjuri stoljećima su bogati i puni i te se tradicije ne odričemo", naglasila je Anita Miličević.

"Schön Blick" je destinacija za cjelogodišnji turizam. Pet bungalova koji su smješteni nad samim jezerom, uz to što nude posebno osobit i intiman dodir s prirodom, nude i mogućnost pecanja direktno sa svojih terasa jer je jezero živo i bogato šaranom. Dva bungalova smještena su pored vanjskog bazena, a bazen i površina od 40 tisuća četvornih metara na raspolaganju su svim ljubiteljima sporta i aktivnog odmora.

"Gosti se kod nas najčešće zadrže oko dvije noći, posebice vikendom. Dolaze nam i strani gosti jer ih počinje zanimati ovaj još uvijek neistraženi dio Hrvatske i Park prirode Papuk. Imamo dobru suradnju s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije, oni u posljednje vrijeme puno rade na promociji ovog kraja i rezultati njihova rada postaju vidljivi. Tako da sa sadržajima koje nudimo i mi postajemo zanimljivi za održavanje team buildinga i razna druga okupljana, bila ona poslovna ili privatna. Idealna smo destinacija za višednevne izlete, kao i za grupe koje obilaze vinske podrume i kod nas dolaze na ručak ili večeru, što često izraste u vrhunsku zabavu uz tamburaše. Nije nas teško pronaći, Vetovo je udaljeno samo sedam kilometara od Kutjeva, čije podrume svakako treba posjetiti i kušati to zlatno vino. A kada ste već tamo, svratite do nas i uživajte u svim blagodatima slavonske doline, u njenim delicijama i očuvanoj prirodi. Poželite li ostati dulje, čekaju vas udobne sobe uz obalu našeg jezera i mnoštvo sadržaja za istinski i nezaboravan odmor", poručila je Anita Miličević.

Izvor: Nacional Gastro & Wine

 

Postavke pristupačnosti