S ciljem podizanja kompetencije zaposlenih u sustavu i dionika turističkog sektora na području Požeško-slavonske županije Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je Javni poziv za sufinanciranje edukacije za Sommeliera – 1. Razina.
Program edukacije, koju provodi Hrvatski Sommelier klub, sastojao se od teorijske i praktične nastave u trajanju od 6 dana podijeljena u dva uzastopna trodnevna predavanja (18.-20. veljače I 25.-27. veljače 2021.g.) i provjeri znanja nakon provedene edukacije.
![](https://tzzps.hr/wp-content/uploads/2021/03/2-1024x768.jpg)
Edukaciji je pristupilo 24 polaznika. Predavači su bili: Mario Meštrović, mr. Franjo Francem i Darko Lugarić.
![](https://tzzps.hr/wp-content/uploads/2021/03/7-1024x768.jpg)
U sklopu edukacije polaznici su obišli vinske podrume Kutjeva d.d. gdje su imali prilike degustirati 6 vrsta vina te vidom, mirisom i okusom izraditi organoleptičku analizu vina.
![](https://tzzps.hr/wp-content/uploads/2021/03/8-1024x768.jpg)