U tijeku održavanje ciklusa radionica za ugostitelje

04.10.2023

U sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ prošlog tjedna započeo je niz edukacija/radionica na temu vina za djelatnike i vlasnike ugostiteljskih objekata s područja Zlatne Slavonije. Prva radionica na temu Pjenušci održana je u Zlatnom Lugu gdje su sudionicima predstavljeni pjenušci s našeg područja dok su na radionici Crvene i bijele sorte karakteristične podneblju predstavljena crna i bijela vina koja su specifična za naše podneblje.

U tjednu 02.-06.10. slijedi radionica u svečanoj dvorani Gloria na temu Sparivanje hrane i vina gdje će se ugostiteljima i vinarima prezentirati odgovarajuće kombinacije vina i određene hrane. Za kraj ovog edukacijskog ciklusa održat će se specijalizirana radionica za organizatore evenata u restoranu Grgin dol te radionica za vlasnike kušaonica koja će obuhvatiti i kakvu hranu poslužiti uz degustacije, koju će za ovu prigodu pripremiti restoran Schön blick.

Sve radionice održava sommelier s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu Darko Lugarić s kojim je TZ Požeško-slavonske županije nastavila suradnju započetu prošle godine. Po završetku edukacijskog ciklusa uslijedit će dodatni niz edukacija za vinare.

Postavke pristupačnosti