Volite kampiranje? Istražite Zlatnu Slavoniju

11.07.2022

Planirate li posjetiti Požeško-slavonsku županiju i pri tome zadržati kontakt s prirodom, onda imamo prijedlog za vas. Svježi zrak i zelenilo doprinijet će potpunom opuštanju, a brojni sadržaji u okolici vaš će posjet i uživanje u prirodnim ljepotama Zlatne Slavonije učiniti zanimljivim i ostat će vam u dugom pamćenju.

Kvaliteta kamp ponude sve je bogatija, a za to je dijelom zaslužna Turistička zajednica Požeško-slavonske županije koja je aktivno uključena u razvoj ove vrste smještajnih objekata od samih početaka. Naime, još 2015. godine u suradnji s Kamping udruženjem Hrvatske provodila je edukaciju o otvaranju malih kampova i kamp odmorišta, te nastavila kontinuirano provoditi aktivnosti vezane za savjetovanje i mogućnosti ulaganja u ovu turističku nišu.

Danas na području postoje kampovi u Velikoj, u blizini Požege i Pleternice, koji svojim posjetiteljima nude brojne pogodnosti. No posjetitelji koji se odluče na ovakav vid odmora ne moraju biti zagriženi kamperi, jer osim osiguranih prostora za kamp vozila, kućice ili šatore u ponudi se nalaze i “čvrsti” objekti koji svojim izgledom ne narušavaju prirodni okoliš u kojem se nalaze. No krenimo redom.

Kamp odmorište Duboka

Velika je postala tražena kamp destinacija zahvaljujući Kamp odmorištu Duboka koji je otvoren 2017. godine. Kamp ima 11 uređenih parcela za kampere i kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu. Jedan dio kampa predviđen je za boravak gostiju u šatorima. Gosti kampa koriste se zajedničkim sanitarnim čvorom.

O njegovoj kvaliteti svjedoči i uvrštenje na popis od 42 najbolja mala kampa Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta poticanja kvalitete kampova i edukacije podržanog od strane Ministarstva turizma.

Broj posjetitelja se iz godine u godinu udvostručuje, a gosti se zbog kvalitete, ponude i okruženja koje kamp nudi, vraćaju svake godine. Veseli i podatak da mnogi, iako su prvotno došli na jedan dan, ostaju barem dan duže nakon što ih zaintrigira turistička ponuda ili ljepote Parka prirode Papuk same po sebi.

Kamp se nalazi na južnim obroncima Papuka, nasuprot Požegi, uvukao se među dvije planinske kose naselja Velika koje je ispresijecano brojnim brzacima potoka Veličanke. Istočnim dijelom planinskog lanca protječe rječica Dubočanka, a zapadnim dijelom Veličanka. Mjesto je poznato već u srednjem vijeku, a danas kao odredište koje nudi sve više atrakcija za rekreaciju – šetnje, planinarenja, kupanje ljeti, skijanje i sanjkanje zimi, sportsko penjanje, jahanje, brdski biciklizam i paragliding.

Većina posjetitelja aktivno provodi boravak u kampu i okolici – planinare, šetaju uz potok Dubočanku, posjećuju Park šumu Jankovac, voze bicikle koje mogu iznajmiti u samom kampu, a svi oni željni adrenalina i dobre zabave, svoju spretnost mogu iskušati u Adrenalinskom parku Duboka.

Kamp odmorište Zlatni lug

Smješteno u malom selu Emovački Lug, udaljenom samo pet kilometara od Požege, odmorište je potpuno opremljeno za kraći odmor gostima koji putuju kamperima, a i ostalim kampistima željnim odmora u prirodi. Prostor kampa je osvijetljen i osiguran video nadzorom, i u ponudi ima 15 prostranih parcela za kampere veličine 70 četvornih metara.

Gosti kamp odmorišta na raspolaganju imaju mogućnost spajanja na električnu energiju i vodu, prostor za servisiranje kampera s kabinom za pražnjenje kemijskih WC-a, zajednički sanitarni čvor sa tuševima, te prostor za pranje posuđa kao i besplatan WiFi signal za sve goste.

Kamp je smješten pored seoskog gospodarstva Zlatni lug pa uz prekrasan pogled na zeleni okoliš, gosti mogu uživati u brojnim sportskim i rekreativnim mogućnostima kao što je pješačenje, vožnja biciklom, jogging, pecanje, boćanje, streličarstvo, mali nogomet, obilazak imanja i domaćih životinja.

Turističko seljačko gospodarstvo Čondić – kamp odmorište – robinzonski smještaj

Ranč Čondić u Kadanovcima nedaleko Pleternice nudi brojne edukativne i zabavne sadržaje na više od 20 hektara šarenila prirodnih ljepota. Šume, sjenica za odmor, akumulacijska jezera, igrališta i sprave za igru, na desetke vrsta životinja i nepregledne šetnice… U ponudi su organizirani obilasci s animatorom, edukativni sadržaji, zabavne terenske nastave i rođendaonice.

Objekt KAMP ODMORIŠTE-ROBINZONSKI SMJEŠTAJ nudi smještaj u šest bungalova, a u svakom nalaze se po dva ležaja.

I zato spakirajte svoje šatore, vreće za spavanje i ostalu opremu za kampiranje i put pod noge. Istražite Požeško-slavonsku županiju koju sigurno nećete zaboraviti. A ako slučajno niste od onih koji uživaju u spavanju pod zvijezdama nema veze, Zlatna Slavonija nudi vam još niz atrakcija i sadržaja zbog kojih ćete se sigurno još koji puta vratiti u destinaciju.

Postavke pristupačnosti