Wine Gala Rosé – Početak jedne prekrasne priče

31.05.2024

Obronci Krndije idealna su lokacija za uzgoj vinove loze, iz čijih se grozdova proizvode neka od najboljih hrvatskih vina. Pozicija Vinkomir jedna je od najcjenjenijih u Vinogorju Kutjevo, a među nepreglednim plodonosnim redovima najvećeg hrvatskog proizvođača vina Kutjeva d.d., izronio je novi biser - restoran „Slavonska kuća Vinkomir“.
Zlatna Slavonija izaziva sve veći interes turista iz cijelog svijeta. Destinacija Kutjevo ima za ponuditi vrhunska vina, no vapi za porastom ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta kakve gosti danas očekuju.
Stoga je poslovna odluka Kutjeva d.d. novi iskorak ne samo za njih, nego i područje cijele Zlatne Slavonije. Ne treba čuditi što je prvi veliki event u restoranu bio popunjen danima prije.
Iako je Kutjevo najpoznatije po proizvodnji graševine, ovaj vinorodni kraj uspješan je i u proizvodnji brojnih drugih vina. Upravo u proljeće na tržište izlaze sve popularnija svježa i lepršava rosé vina, što je bio povod da ih se predstavi širem auditoriju.
„Wine Gala Rosé“ prvi je u nizu događanja na kojima će se promovirati vina Vinogorja Kutjevo. Svi koji su imali sreću osigurati svoje mjesto na vrijeme, mogli su uživati u vođenoj degustaciji sommelierke Jelene Šimić Valentić, voditeljice poznate Vinske škole Pupitres. Uz čak osam različitih rosé vina, chef restorana Hrvoje Lončarević sljubio je večeru u četiri slijeda. Za potpuni užitak svim čulima, pobrinuo se glazbeni dvojac Matej Podgorščak & Alen Kovačević.
Ovakav koncept promocije destinacije osmislila je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, te ga u suradnji s Udrugom Kulturist iz Požege provela. Rezultat je ovog uspješnog partnerskog odnosa iznimno prvo izdanje Wine Gala eventa.
S obzirom na uspjeh prvog izdanja, novi event zakazan je već za 28. lipnja ove godine. U istom prostoru održat će se „Wine Gala Sparkling“ na kojemu će biti predstavljeni pjenušci Vinogorja Kutjevo. Nema sumnje da će ljetna večer pobuditi novo veliko zanimanje i pružiti još jedan nezaboravni doživljaj za sve koji budu imali prilike biti dio priče.

Postavke pristupačnosti