Zlatna Slavonija – mjesto dobre zabave u ljetnim mjesecima

12.07.2022

Zlatna Slavonija uz prirodne ljepote, prekrasne krajolike, bogatu eno i gastro ponudu, svojim posjetiteljima nudi i niz zanimljivih događanja. Za svakog ponešto… tako bi se ukratko moglo opisati sve ono što Požeško-slavonska županija nudi svojim gostima.

Tijekom ljeta ovdje se održavaju brojna događanja, pa ako razmišljate što bi novoga mogli doživjeti preporučamo da nikako ne zaobiđete Zlatnu Slavoniju, gdje možete uživati u raznovrsnom programu s naglaskom na kulturu, zabavu, opuštanje, a uz to ćete iz Požeško-slavonske županije otići bogatiji novim iskustvima i znanjem.

Zanimljiv, inovativan i kreativan sadržaj očekuje vas u Požegi, gdje se održava Požeško kulturno ljeto. Manifestacija započinje tradicionalnim paljenjem Ivanjskog krijesa i nastavlja se do kraja srpnja. Posjetitelji kroz bogat i raznovrstan program na požeškim ulicama, koje se pretvaraju u ljetnu pozornicu, mogu uživati u glazbenim koncertima, plesnim i kazališnim predstavama, izložbama, književnim susretima, projekcijama filmova i drugim zabavno-sportskim susretima.

No zabavni ljetni mjeseci u Požeško-slavonskoj županiji ne moraju se provesti samo u Požegi. Zanimljiv i zabavan program s predznakom “kulturni” očekuje vas i u Pakracu, gdje se u sklopu Pakračkog kulturnog ljeta održavaju kazališne predstave, koncerti, priredbe, promocije i još niz drugih zabavnih sadržaja uz tradicionalno “Kino pod zvijezdama” i neizostavno “Sportsko ljeto”.

No Pakrac tijekom ljetnih mjeseci nema samo jednu, nego čak dvije manifestacije. Mnoštvo zanimljivog sadržaja u kojem prevladavaju koncerti, radionice, projekcije filmova, kviz, čitaonice, promocije knjiga… očekuje sve posjetitelje najkul Coolturnog ljeta u Pakracu.

Poznato hrvatsko vinsko središte Kutjevo, u ljetnim mjesecima pretvara se u mjesto dobre zabave. Program Kulturnog ljeta u Kutjevu krcat je događanjima namijenjenim svim uzrastima. Prevladavaju aktivnosti u prirodi, ljetni program u knjižnici te raznolik glazbeni i zabavni program s brojnim koncertima, a tu su još i kazališne predstave, kino pod zvijezdama…

No zabava tu ne prestaje. Aquapark Shhhuma, prvi vodeni park u Slavoniji, mjesto je opuštanja i zabave za sve generacije. Iz godine u godinu svojim posjetiteljima Aquapark smješten u srcu Parka prirode Papuk, nudi brojne zabavne aktivnosti i program tokom cijele sezone. Pool party, noćno kupanje, brojni popusti, koncerti, ali i brojna druga događanja obilježit će ovo ljeto u Aquaparku Shhhuma. Od danas tako možete uživati na prvoj podvodnoj izložbi fotografija, koja se održava u organizaciji Ronilačkog kluba Požega. Izložba će biti postavljena u Olimpijskom bazenu Aquaparka Shhhuma, otvorit će se u 17 sati i traje do 31. srpnja.

Svake nedjelje do kraja kolovoza najbolje ljetne hitove svirat će Boris Rogoznica. Za djecu su organizirane kazališne predstave, za mlade i odrasle noćno kupanje uz DJ-a, fire cocktail show… Uz bogatu i znatno proširenu gastronomsku ponudu, Shhhuma je idealna destinacija za sve one koji se žele dobro zabaviti.

Ne smijemo zaboraviti ni na ljubitelje vina koji svoj odmor u Zlatnoj Slavoniji žele provesti aktivno.  Zlatna Slavonija poznata je po svojoj vinskoj ponudi i kvaliteti vina, a kada u ovu jednadžbu još uvrstimo i upoznavanje malih lokalnih proizvođača, tada dobijemo zanimljiv event „Ideš i piješ“. U sklopu jednodnevne Wine & Walk manifestacije posjetitelji mogu kušati raznovrsna vina, domaće rakije, izvorni kaptolački gin, kao i zasladiti svoje nepce specijalitetima s područja Požeško-slavonske županije. Ova avanturistička priča, nudi cjelokupni doživljaj južnih obronaka Papuka: šetnju dugu dvanaestak kilometara ovdašnjim vinogradima, uživanje u prirodnim ljepotama Parka prirode Papuk, upoznavanje s kulturom življenja lokalnog stanovništva te zabavu kroz grupna druženja tijekom obilaska postavljene staze uz svoga vodiča.

Zlatna Slavonija u ljetnim mjesecima zaista je mjesto za sve ljubitelje dobre zabave i opuštanja, posebice na otvorenom. Stoga ne propustite posjetiti neku od gore navedenih destinacija, a možda i više njih. Više informacija možete pronaći na jednom mjestu, službenim stranicama Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, koja radi promociju, pruža podršku i kreira brojna događanja i manifestacije koje obogaćuju turističku ponudu i promoviraju cijelu destinaciju.

 

Izvor: Turističke priče

Postavke pristupačnosti