13. Sajam Slavonski banovac

15.10.2022.

Pakrac

I ove godine posjetitelje očekuje vrlo bogata i raznolika gastronomska i ugostiteljska ponuda, zabavni sadržaji, izložbeno – prodajni štandovi, tradicionalni Grahfest – natjecanje u kuhanju graha, stručno predavanje, srednjovjekovni povijesni program, ponuda u krčmi „Kod veprove glave“, ali i kutak za djecu i mlade te večernji koncert grupe Pravila igre.

Sajam starta već od 10 sati degustacijom, prodajom i promocijom proizvoda na prigodnim štandovima, a zainteresirani izlagači mogu se prijaviti u Turističku zajednicu Grada Pakraca na mail: slavonski.banovac@gmail.com ili informacije dobiti na 098/436-176. Iz TZ Grada Pakraca zainteresirane pozivaju da se požure jer broj mjesta je ograničen.

Svečano otvaranje sajma najavljeno je za 13 sati, a u 15 sati započinje tradicionalni Grahfest - natjecanje u kuhanju graha kojeg organizira Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika. Broj prijavljenih ekipa ove godine je ograničen pa se zainteresirani trebaju prijaviti na mail: mirko2702@gmail.com ili na broj 098/869-286. I ove godine će se na Sajmu predstaviti obrtnici iz cijele Hrvatske i to na Gastro prezentaciji koja će biti organizirana za ovu prigodu.

Posebnost Sajma Slavonski banovac je i srednjovjekovni program koji će biti organiziran i ove godine. Za djecu će biti upriličena dječja srednjovjekovna predstava te sada već tradicionalna bitka za kovnicu novca. Zahvaljujući Povijesnom društvu Pakrac – Lipik i ove godine će posjetitelji imati prilike kušati srednjovjekovne gastro delicije spravljene u krčmi „Kod veprove glave“.

Nakon proglašenja pobjednika Grahfesta koje je planirano za 20 sati, posjetitelji će se od 21 sat moći zabaviti uz koncert, grupe Pravila igre, a ulaznice za koncert se neće naplaćivati.

Uz sve navedeno, tijekom cijelog dana bit će postavljen kutak za djecu i mlade s raznim radionicama, ali i neizostavnim lunaparkom.

Postavke pristupačnosti