8. Etno susreti Požeštine

16.10.2022. 11:00

Vetovo

8. Etno susreti Požeštine održat će se u nedjelju, 16. listopada na prostoru Turističkog naselja Schön blick u Vetovu.

Manifestacija će na jednom mjestu okupiti udruge u kulturi, folklorna društva, zavičajna društva, lovačka društva, udruge građana, vinare i restorane, seoska turistička imanja te ostale udruge i pojedince koji u svom radu njeguju stare običaje, stare i izvorne narodne nošnje, pjesmu i ples, pripremu starih autohtonih jela, sakupljanje starih autohtonih predmeta seoskog i gradskog domaćinstva.

Bit će organizirana zanimljiva natjecanja, a to su Izbor najstarijeg upotrebnog predmeta seoskog domaćinstva, Izbor tradicijskog uređenja stola, izbor autohtonih jela, Izbor najljepše žene za udaju, Festival voćnih rakija, likera i pekmeza.

Manifestaciju će upotpuniti i 8. Čvarkijada, natjecanje u pravljenju najboljih čvaraka, stare slavonske delicije koja se sve više vraća na naše stolove. Sve ekipe dobit će 20 kg leđne slanine i drva, a ostali pribor za pripremu čvaraka moraju ponijeti sa sobom.

Prijave za sudjelovanje za najljepši stol, najljepšu djevojku za udaju, Čvarkijadu i Šokački sajam potrebno je dostaviti na mail pozeska.kronika@gmail.com ili mobitel +385 98 464 174.

Postavke pristupačnosti