8. Sarmijada

19.11.2022. 13:00

Požega

Svi koji vole kuhati, ali i ljubitelji sarme – kraljice slavonskog stola dolaze na svoje, jer Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska organiziraju još jednu gastro manifestaciju ove godine, 8. Sarmijadu – natjecanje za pripremanje najbolje sarme. Sarmijada se održava u subotu 19. studenog od 13 sati u Hotelu Grgin dol. Pozivaju se svi koji žele učestvovati da dođu sa svojim najbolje pripremljenim i skuhanim uzorcima sarme, koja može biti u stotinu varijanti, od one sa svinjskim mesom, miješanim mesom, mesom od divljači, svatovskom sarmom, sarmom u vinovu listu, sarmom u svježem kupusu, sarmom kakvu prave razni krajevi naše domovine i zavičajna društva stanovnika koji su naselili u prošlosti ove lijepe krajeve Požeštine, sarmom u listu raštike, ali i posnom i vegetarijanskom sarmom kakva se pravila u vrijeme posta i kakvu danas pripremaju vegetarijanci.

Svi zainteresirani mogu dobiti svoje mjesto na 8. Sarmijadi, svima je ulaznica samo donesena sarma, a prethodno se moraju javiti na broj mob: 098/464-174 ili e-mail pozeska.kronika@gmail.com i osigurati rezervaciju.

Nakon proglašenja pobjednika slijedi blagovanje, veselje, pjesma i ples uz tamburašku glazbu te druženje do večernjih sati. 

Postavke pristupačnosti