Ajvarfest

23.09.2023. 10:00

Lipik

Jedinstveni Ajvar fest u Lipiku održat će se u subotu 23. rujna s početkom u 10 sati.

Ajvar
Specijalna vrsta namaza, napravljena od crvene paprike i patliđana, tajnih začina ali nekada i ljute paprike. Zavisno od količine i tipa ljute paprike okus može biti između slatkog i ljutog. Ajvar je jedan od najukusnijih specijaliteta balkanske kuhinje. Koristi se najčešće kao namaz i kao dodatak jelima sa roštilja, a koliko ga neki vole i žlicom bi ga samog jeli.

Slavonski doručak
Ove godine se održava i posebni 2. Slavonski doručak, koji se idealno slaže uz naš i vaš novi ajvar. Pripremamo Vam najveću kajganu ispečenu ove godine.

Za natjecatelje
Ajvarfest u Lipiku se održava već osmu godinu i zaista želimo napraviti jedinstvenu manifestaciju u Hrvatskoj. Održava se u stoljetnom parku u Lipiku na parkirališu. Natjecatelji će dobiti 15 kg paprike i 5 kg patliđana. Počinje u 10 sati, natjecatelji imaju vremena do 16 sati da završe svoje jelo. U 16 sati se jela ocjenjuju, a u 18 sati je javna objava rezultata i proglašenje pobjednika.

Poziv
Nakon prošlogodišnjih uspješnih organiziranja, Ajvar fest je ove godine idealna prilika za druženje s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz koju se s malo truda, paprike, patlidžana, tajnih sastojaka i dozu adrenalina može pripremiti i najfiniji domaći ajvar.

Svi ste pozvani na Ajvar fest 2023!
Ali naravno pozivamo Vas i ostale manifestacije povodom Dana grada Lipika, a posebno na sljedeće veće događanje u Nedjelju 24.09.2023. Dan nacionalnih manjina te Fišijadu u subotu 30.rujna 2023.godine.

Postavke pristupačnosti