Festival graševine

03.06.2022. - 04.06.2022.

Kutjevo

Festival graševine je manifestacija koja sljubljuje glazbu i vino, okuplja stručnjake u vinogradarskoj proizvodnji, ljubitelje tamburaške glazbe i brojne druge goste. Posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske mogu uživati u zabavi do dugo u noć slaveći graševinu, sudjelujući u programu kao i bogatoj gastro ponudi.

 

Ove godine program započinje 20. svibnja u Restoranu Kutjevački podrum ocjenjivanjem vina sorte graševina. Idući dan, 21. svibnja, održat će se Dani otvorenih podruma kada kutjevački vinari tradicionalno otvaraju svoje podrume svim posjetiteljima.

Izbor vinske kraljice održat će se 03. lipnja u kinodvorani Kutjevo s početkom u 19 sati.

Zadnjeg dana Festivala graševine program započinje radionicama u Dvorcu Kutjevo od 10 do 14 sati, nakon kojih se nastavlja Salon ocjenjenih vina gdje do 17 sati možete kušati uzorke graševine pristigle na ocjenjivanje. Program se nastavlja na Trgu graševine gdje će biti postavljeni štandovi izlagača, u 17 sati počinje Vinski maraton, a u 18 sati Dječja utrka traktora. Cijeli doživljaj zaokružit će koncert Željka Samardžića koji počinje u 21 sat na Trgu graševine.

Posjetite Kutjevo na Festivalu graševine!

Postavke pristupačnosti