Fišijada

02.09.2022. - 02.09.2022.

Požega

Već dugi niz godina u Požegu, za vrijeme Festivala krajem kolovoza i početkom rujna, redovito dolaze gosti i uživaju u divnim delicijama Požeštine. Zlatne žice Slavonije festival je koji mami na tisuće posjetitelja u kasno ljeto kad sazrijevaju domaći plodovi i kad su berbe grožđa. Ali, ne dolaze gosti samo radi sjajne tamburaške glazbe - oni dolaze na, već tradicionalnu, Fišijadu. Ljubitelji riječne ribe, izvrsne kapljice, dobre glazbe i dobre zabave vraćaju se svake godine ovom događaju na kojem ne nedostaje druženja niti prave slavonske fešte.

Svake godine na natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša prijavi se preko 50 fiš majstora iz cijele Slavonije. Parkom kod Orljave toga petka šire se mirisi najfinijih ribljih paprikaša pripremljenih po tradicionalnoj slavonskoj recepturi. Za sve natjecatelje osigurano je četiri kilograma ribe, voda i drva. Ovogodišnji zabavni dio programa ispunjava tamburaški sastav De Gotho uz razne zabavne igre s animatorom i voditeljem.

Uz natjecatelje koji se kroz prvi dio programa natječu u spremanju ribljeg paprikaša, ovdje vas očekuju brojni riblji specijaliteti pripremljeni na tradicionalne načine te natjecanje u hvatanju šarana u specijalno uređenom jezeru. Kad se svemu tome dodaju odlična vina i dobra pjesma, i sve to u slavonskom veselju, naši posjetitelji uvijek se rado vesele upravo petku od svih festivalskih dana jer tu je fešta cijeli dan, a nastavlja se na Trgu Svetog Trojstva.

 

Turistička zajednica Grada Požege kao organizator gradske manifestacije ”Fišijada 2022.” poziva sve zainteresirane da se prijave na natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša.

  • Sudjelovanje na natjecanju se ne naplaćuje (nema kotizacije za natjecatelje)
  • Svaki natjecatelj nakon ocjenjivanja raspolaže svojim ribljim paprikašem (dijeli ga prijateljima i znancima BESPLATNO).
  • Prodaja natjecateljskog ribljeg paprikaša nije dopuštena.
  • Popunjenu prijavnicu dostaviti najkasnije do 22. kolovoza 2022.  
  • Turistička zajednica za sve natjecatelje osigurava 4 kg ribe, vodu, drva za potpalu i vreću za otpad dok je svaki natjecatelj dužan osigurati kotlić za kuhanje i začine prema vlastitom receptu.

PRIJAVNICA ZA NATJECATELJE - FIŠIJADA 2022.

PRAVILNIK NATJECANJA - FIŠIJADA 2022.

 

Postavke pristupačnosti