Knjignik

27.09.2023. 17:30

Pleternica

Zadnji ovogodišnji Knjignik održat će se u srijedu, 27. rujna na Trgu bećarca za djecu i u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica za odrasle. Mladi će imati ''Kvizomaniju'', kviz iz književnosti u 17:30 sati. Djeca će imati priliku na Trgu bećarca u 18:00 sati pogledati predstavu ''Vuk i sedmi kozlić'' u izvedbi kazališne družine ''Ivana Brlić-Mažuranić'' iz Slavonskog Broda.

U programu za odrasle u 19:00 sati u prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica održat će se putopisno predavanje Hrvoja Jurića i promocija knjige ''Put sjevera''.

Prije Knjignika predstavit će se realizacija projekta ''Ljetni bećarac". Tijekom srpnja i kolovoza u knjižnici su se održavale radionice za djecu tijekom kojih su djeca usvojila znanje o bećarcu, smišljali bećarce i usporedno crtali crteže koji su povezani s tom temom. Najbolji bećarci i crteži odabrani su za ''Dječji kalendar bećarca''. Cilj radionica je očuvanje tradicije i kulturne baštine našega kraja. Najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Orljava predstavit će bećarce koji su proizišli iz projekta ''Ljetni bećarac''.

Postavke pristupačnosti