Knjignik

24.06.2022.

Pleternica

Prvi ovogodišnji Knjignik (piknik s knjigama) ima novu lokaciju, a to je hipodrom u Pleternici. Kao i svake godine očekuje vas program za djecu i odrasle. Mladi će imati ''Kvizomaniju'', kviz iz književnosti u 16 sati. Djeca će imati priliku 24. lipnja 2022. na hipodromu Pleternica u 17 sati pogledati predstavu ''Nemaš pojma, Grizlijane!'' u izvedbi Dječjeg kazališta ''Smješko''.

Predstava je nastala  na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

Predstava je mali mjuzikl za djecu, a govori o razmaženom i nespretnom medvjediću kojeg je cijeli život hranila njegova mama, pa sam ništa nije znao napraviti. Ipak, jednom kada je krenuo u svijet, malo po malo sve je naučio.

Ova priča metaforički prikazuje s kakvim se sve problemima susreće svaki od mališana pri polasku u školu, kada mora naučiti postati samostalniji i prihvatiti odgovornost, iako bi radije ostao kod kuće na brizi svojim roditeljima.. Tako je i medvjedić Grizlijan napokon došao u dob kada mama i tata ne mogu više sve raditi za njega.

U programu za odrasle u 18 sati nastupati će stand up komičar Goran Vinčić iz Zagreba. U preko 7 godina komičarske karijere nastupio je po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji. Goran Vinčić zvan Vinča najenergičniji je komičar balkanske stand up comedy scene, majstor improvizacije i sjajnog odnosa s publikom. Ukoliko niste gledali njegov nastup preporučujemo prvi red. Ako ipak sjednete u zadnji red i tamo će vas naći.

Postavke pristupačnosti