Martinje & Okusi jeseni

12.11.2022.

Požega

Kestenijada i Bučijada, objedinjene pod nazivom "Okusi jeseni" i Martinje okupe svake godine u šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste koji ne mogu odoljeti bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina. Svake se godine na manifestaciju i jesenski sajam prijavi četrdesetak izlagača iz cijele Slavonije s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima.

Ovogodišnja manifestacije započinje već u jutarnji satima prigodnim jesenskim sajmom, zatim nastupom mladog tamburaškog sastava DeGotho, učenika požeških osnovnih škola, Folklornog ansambla Požega i KUD-a Požeška dolina, dok su za najmlađe pripremljene brojne jesenske radionice u suradnji s osnovnim i srednjim školama te Društvom "Naša djeca".

Stari običaj proslave Martinja preselio se u novije vrijeme iz vinograda na asfalt, no vinogradi ipak nisu zaboravljeni. U suradnji s HPD Gojzerica i HPD Sokolovac organiziran je izlet Požeškom gorom i to upravo Martinjskim putem.

Središnji dio manifestacije, obred krštenja mošta uz vinskog biskupa, održat će se u predvečernjim satima uz nastup Požeških tamburaša. Tijekom oba dijela programa uz gastronomsku ponudu Funky food-a, vinari požeškog kraja u svojim će vinskim kućicama u ponudi imati besplatnu degustaciju.

Slavonija je u jesen prekrasna, puna boje, okusa i mirisa.

Postavke pristupačnosti