Planinarski vikend za obitelj

07.10.2022. - 08.10.2022.

Lipik

Pohod 1. lipičkom planinarskom obilaznicom

Planinarsko društvo "Lipa" Lipik, Grad Lipik i Turistička zajednica Grada Lipika Vas pozivaju na lagani obilazak južnim obroncima Lipika. Planinarski pohod će biti lagani, dvodijelni, tako da je pogodan i za obitelji, te planinare početnike i pješake. Prvi dio je od Lipika do Bijele Stijene, a drugi dan od Bijele Stijene do Lipika. Ovim načinom se obilježava godišnjica otvorenja prve lipičke planinarske obilaznice.

Prvi dan, subota: plan je u subotu krenuti u 10h iz parka u Lipiku. Okupljanje je od 9 sati kod kontrolne točke 1 "Jelkin brijeg", a cilj je na pola obilaznice u motelu, prije kontrolne točke 4 "Bijela stijena". Teren je lagano uzbrdo, a dolazak se očekuje već oko 13 sati. U motelu na terasi će biti organizirano druženje uz planinarski grah. Za povratak do Lipika organizirat će se prijevoz autima.

Drugi dan, nedjelja: u 10 sati je planiran nastavak pohoda. Okupljanje je kod motela, obilazi se utvrda, ide se hrptom do planinarskog skloništa "Točkica" u zaseoku Gagići gdje bi se po običaju zadržali uz vatru pekući kobasice ili eventualno roštilj. Teren je uglavnom "silazni". Očekuje se dolazak oko 13 sati. Nakon druženja ćemo se uputiti pješke i autima prema Lipiku.

Slobodno se odvažite na kratki pohod i uz stručne vodiče upoznajte naš kraj. Ovo je idealna prilika da se sa svojim obitelji uputite na kratku avanturu, tako blizu svog doma. Priuštite si vikend u nepoznatoj prirodi oko Lipika te tako obilježite Dan Grada Lipika na aktivni način.

Molimo zainteresirane da se prijave kako bismo dogovorili prijevoz i obroke:
hpd.lipa.lipik@hps.hr  
098/904-9711 (Željko Tomašević)
098/575-335 (Hrvoje Kovačić)

Sve ažurirane informacije u slučaju promjena saznajte na facebook stranici Turističke zajednice Grada Lipika.

Postavke pristupačnosti