Požeški kotlić

01.05.2024. 10:00

Požega

U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u parku pored Orljave 01. svibnja održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca – “Požeški kotlić”. Ovaj događaj svake godine okupi brojne natjecatelje iz cijele Slavonije. Manifestacija je otvorenog karaktera i namijenjena je natjecateljima, ali i svim posjetiteljima koji žele sa svojom obitelji provesti ugodno vrijeme na otvorenom u Požegi. Uz nezaobilazni prvomajski čobanac koji će i ove godine pripremiti Lovački savez Požeško – slavonske županije, sve posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i zabava za najmlađe, a za dobro raspoloženje pobrinut će se Tamburaški sastav Paori.

Požeški kotlić ove godine donosi nekoliko noviteta koji će učiniti ovu tradicionalnu manifestaciju još privlačnijom za sve posjetitelje. Osim uobičajenog natjecanja u pripremi slavonskog čobanca, ova godina donosi i suradnju s Udrugom Požeški čuvari baštine i tjednikom Kronika požeško-slavonska, kako bi se održalo otvoreno prvenstvo u pripremi roštilja – Grill Slavonica. Uz to, manifestacija će ove godine uključiti i obiteljsku biciklijadu u suradnji s BBK Požega, pružajući priliku za aktivno sudjelovanje i zabavu cijelim obiteljima, a zahvaljujući suradnji s Lovačkim savezom Požeško-slavonske županije, posjetitelji će imati priliku uživati u pravom, slavonskom čobancu.

Za dodatnu zabavu, bit će organiziran raznovrstan program te igre za djecu i odrasle. Štandovi izlagača pružit će posjetiteljima mogućnost da istraže lokalne proizvode i rukotvorine. Park uz Orljavu postat će centralno mjesto okupljanja za cijele obitelji, pružajući ugodno okruženje za druženje i uživanje u gastronomskim i zabavnim sadržajima.
Požeški kotlić ove godine pruža bogat i raznolik program koji će zadovoljiti sve generacije i ukuse, te će biti nezaobilazno odredište za sve ljubitelje dobre hrane, zabave i druženja.

 

Obrazac prijave za sudjelovanje u tradicionalnom kuhanju slavonskog čobanca "Požeški kotlić" dostaviti do 25. travnja u TZ grada Požege.

 

Prijave za sudjelovanje na 6. Otvorenom prvenstvu u roštiljanju "Grill Slavonica" na mail pozeska.kronika@gmail.com ili +385 98 464 174.

Postavke pristupačnosti