Svi na plesnu predstavu - "Li, li, linija"

19.03.2022. 11:00

Požega

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava "Svi na plesnu predstavu" u suradnji s Gradskim kazalištem Požega i projektom "Treća je dječja".

KRATKI OPIS PREDSTAVE:
Neverbalna predstava za djecu, nastala je na ideji poigravanja linijom kao tjelesnim i vizualnim elementom, inspirirana crtanim filmom “La Linea”. Svjetlosno poigravanje linijom izaziva plesačicu da ju slijedi i ulovi kako bi utjelovila njenu linijsku pojavnosti u svom plesu proizvodeći različite, no ponovno djeci prepoznatljive tjelesne forme i likove. U potrazi za svjetlom u kojem želi otplesati svoj ples pripremljen za publiku, nailazi na razne prepreke koje čine da njen pokret i ples promijeni kvalitetu i karakter. Tako špaga čini njen pokret mekanim, periskop ju čini krutom, selotejp ju zalijepi za pod, dok joj mrak oduzima kontrolu nad vlastitim tijelom. Duhovitim utjelovljenjima plesačice, koja se pretapaju iz jednog u drugi, nestajanjima i izranjanjima iz svjetla, u brzom ritmu koji oponaša ritam crtanih filmova, gradi se scenski lik koji sve može, ponešto i uspije, a uglavnom se ozbiljno igra sobom, svjetlom i rekvizitom.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se rezervirati putem obrasca na www.ilijanaloncar.hr ili na broj mobitela 098 884 057.
Djeca do 12 godina ne trebaju Covid potvrdu, a odrasli ulaze uz predočenje valjane Covid potvrde, negativnog testa ili potvrde o preboljenju.

https://fb.me/e/38DsUJHkS

Postavke pristupačnosti