Svi na plesnu predstavu - "Revel, Revel"

29.04.2022. 20:00

Požega

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar pripremila je za požešku kazališnu publiku pravu poslasticu na sam dan obilježavanja Svjetskog dana plesa 29.travnja. U sklopu projekta "Svi na plesnu predstavu", uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske dolazi nam renomirani profesionalni Zagrebački plesni ansambl s predstavom "REVEL, REVEL" svjetski poznate koreografkinje i plesačice Roser López Espinosa.

29. travnja 2022. u 20 sati
Gradsko kazalište Požega

Ulaznice po cijeni od 50 kuna (učenici, studenti i umirovljenici 40 kn.) možete rezervirati na www.ilijanaloncar.hr ili na broj 098 884 057.
Preuzimanje ulaznica i plaćanje na blagajni kazališta sat vremena prije početka predstave.

O PREDSTAVI:
Ljepota će biti silovita, ili je neće biti.
(André Breton, Nadja)
Noćno okupljanje. Mjesto slavljenja. Vrijeme prepuštanja. Polje ostvarenja snova. Sklonište od stvarnosti. Mogućnost da se bude netko drugi. Mogućnost susreta s istinskim sobom.
PARTY!
Egzaltacija do iznurenosti. Ulazak u podsvjesno. Prolazak kroz zrcalo. REVEL REVEL nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onim što jesi i bivanja skupa s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom mjehuru? Zato što kada se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe.
No, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo istinski oživjeti vjeru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo živjeti unutar limita, plesati unutar ograničenja, nego zakoračiti u nepoznato.
Kako prepoznajemo granice koje su postale nevidljive? Što nam je potrebno da bi ih osvijestili? I ima li u tome razlike za žene (još uvijek živeći u svijetu muškaraca)? REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju. Što vi vidite dok im uzvraćate pogled?
Katarina Pejović

Postavke pristupačnosti