Tambura za dušu

05.05.2022. - 07.05.2022.

Kaptol

„Tambura za dušu“ skup je manifestacija koji se održavaju od 5. do 7. svibnja 2022. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu. Čine ga tri manifestacije Tambura bez granica, Zlatni glas Zlatne doline te Šokačko se kolo vije. Objedinjuje ga motiv tambure, tradicionalnog slavonskog instrumenta.

Tambura bez granica, međunarodna je večer tamburaških orkestara, a održat će se 5. svibnja s početkom u 20:00h. Zlatni glas Zlatne doline tradicionalni je festival tamburaške glazbe koji se ove godine odvija po 47. put. Na njemu će biti izvedene autorske skladbe među kojima se izabiru i nagrađuju najbolje od njih. Ove godine održat će se 6. svibnja s početkom u 20:30h. Događaj je međunarodnoga karaktera jer na njemu će se predstaviti, osim domaćih,  izvođači iz BiH, Srbije, Austrije i Švicarske. Šokačko se kolo vije deseta je smotra folklora KUD-a „Ivo Čakalić“ koja će se održati 7. svibnja s početkom u 18:00h. Na njoj će sudjelovati domaće folklorne skupine, ali i gosti iz Mađarske.

Organizatori ovog spleta događanja su Općina Kaptol, KAPTOR – Kaptolački tamburaški orkestar, KUD „Ivo Čakalić“ i TZ Zlatni Papuk. 

Postavke pristupačnosti