Velika Urban Fest

08.07.2022. 20:30

Velika

Rock & Blues koncerti bendova Route 66, The Changes i Tony Lee King nastupat će na Velika Urban Festu u Aquaparku Shhhuma 08. srpnja s početkom u 20:30 sati.

 

ROUTE 66

Blues i Rock and Roll band osnovan je u Zagrebu 2002 god. kao trio kojeg su u početcima sačinjavali Nenad Koprivnjak-solo gitara i vokal, Jadranko Gjenero- ritam gitara i prateći vokali te Davor Bošković na bubnjevima. Nakon nekog vremena kao stalni član bendu se pridružuje Miroslav Giljanović- Fix na bas gitari. Dok se 2019.god bendu pridružuje Boris Teški kao ritam gitarista. Bend kao takav djeluje do današnjih dana uključujući stalne i pridružene članove kao što su Anita Gossain Sax i vokal , Branko Kužnar Žan solo gitara, Robert Bobesić-Robi na Kongama itd...
Band ja u proteklim godinama uz ostale imao i zapažene nastupe na VG Blues festivalima. Band je također imao prilike nastupati s renomiranim glazbenicima kao što su Tony Lee King, Dražen Mišerić – Mungos, Juraj Kos, Rista Ibrić i dr.

 

THE CHANGES

The Changes je blues-sastav, proglašen najboljom blues-skupinom Blues Challengea 2012.Hrvatsko natjecanje u blues glazbi čiji pobjednici idu u Ameriku na svjetski Blues Challengeu u Memphis USA. Otad redovito sudjeluje na blues-događanjima, blues-festivalima, a začetnik je i blues-festivala u Velikoj Gorici, koji je prvi put održan 2013. godine. Miroslav Giljanović-Fix je okosnica samog festivala i glazbeni otac benda Changes.
U bendu stalna samo mijena to jest, drugim riječima, za bend je karakteristična fluktuacija glazbenika i rijetko ćete zateći isti sastav na stageu. Naime, davno prokušanom starovjekovnom metodom žljebova u ovim modernim vremenima izvlačimo šibice i tako određujemo tko će toga dana na stage.
Poznati Rock-Blues hitovi su standard ovog živopisnog sastava.

 

TONY LEE KING

Tony Lee King je u bogatoj dugogodišnjoj karijeri objavio šest albuma te svirao brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama - Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji... Kao predstavnik hrvatske, nastupio je i na najvećem svjetskom blues natjecanju, "International Blues Challenge-u", u kolijevci bluesa, Memphisu. Legendarni Boško Petrović bio je prvi koji je prepoznao Tonyjev talent, objavio mu debitantski album te mu pružio priliku da se predstavi široj javnosti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Tony je snimio i duet s Neletom Karajlićem na pjesmi „Stanje šoka“, koja je objavljena na albumu „Dok čekaš sabah sa šejtanom“ grupe Zabranjeno pušenje. Dražen Vrdoljak, jedan od najznačajnijih glazbenih kritičara, još je 2000. godine Tony Lee King-a nazvao "hrvatskim glasnogovornikom bluesa". Uz mnogobrojne ljubitelje bluesa, glazbene kritičare te radijske urednike diljem svijeta, njegovu virtuoznost prepoznala je i struka - Tony Lee King je početkom 2021. godine primio veliko priznanje od Hrvatskih blues snaga - dobitnik je godišnje nagrade za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni. Naravno, Tony na tome ne misli "stati" - priprema nova izdanja i uvelike doprinosi činjenici da hrvatski blues ima svoje zapaženo mjesto na europskoj i svjetskoj blues sceni.

Postavke pristupačnosti